Ga naar hoofdinhoud

Outdoor Gelderland: Wie naast Gal op podium?

Edward Gal TotilasDe Nederlandse dressuurtop strijdt van 9 tot en met 13 juni om de titel Nederlands kampioen tijdens Outdoor Gelderland. De senioren laten donderdagochtend, vrijdag- en zaterdagavond hun kunnen zien. Edward Gal en Moorlands Totilas zijn de grote favorieten tijdens het NK, maar de vraag is wie er naast hem zullen staan op het podium.

Edward Gal zadelt naast Totilas ook Interfloors Next One en Sisther de Jeu. Marlies van Balen komt aan de start met BMC Phoebe en BMC Ojay. Rabotalent van het Jaar Lotje Schoots debuteert tijdens Outdoor Gelderland bij de senioren met haar merrie Reine B.

Vanwege het drukke programma in voorbereiding op de Wereldruiterspelen eind september in Kentucky en het dicht op elkaar plaatsvinden van het NK in De Steeg en CHIO Rotterdam bracht de KNHS een wijziging aan. De tien combinaties die deel uitmaken van het A- of B-kader zijn door de wijziging vrijgesteld van deelname aan de Grand Prix, waardoor de dressuurcombinaties maar twee in plaats van drie proeven hoeven te rijden op het NK.

Op woensdag en donderdag komen de Para-equestrianruiters aan de start. Er wordt gestreden in drie verschillende grades. Tijdens Indoor Brabant in maart zegevierde Gert Bolmer met leenpaard Ravel (v. Ramines). Ook nu komt Bolmer aan start met Ravel en met zijn eigen paard Triumph (v. Voltaire). Hij krijgt in Grade II concurrentie van Yvette van Geenen met BMC Uzarro (v. Karandasj), Petra an de Sande met Toscane (v. Obrusk) en Demi Vermeulen met Luca (v. Idzard).

Woensdag starten 23 deelnemers in de juniorenrubriek. Regerend Nederlands kampioene Angela Krooswijk met BMC Roman Nature en reserve-kampioene Brigit van der Drift met Twister zijn net als Michelle van Lanen overgestapt naar de young riders. Een mogelijke winnares voor het NK is Sanne van Grotel met VPs Melvin V (vorig jaar derde). Zij krijgt sterke concurrentie van Teddy Wiedeler met Topper, Maxime Osse met Navarro, Lotte Jansen met Picasso en Emma Peper met Westenwind.

Lotje Schoots geeft andere ruiters en amazones de kans om de young riderrubriek te winnen nu zij overstapt naar de seniorenrubriek. Kanshebber op de Nederlandse kampioenschapstitel zijn nu Marjolein Cho Chia Yuen met Cho’s Pepper, de uit de junioren overgestapte Angela Krooswijk, de eveneens overgestapte Brigit van der Drift met Twister en vele anderen.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst van NK dressuur

Bron: Horses.nl/KNHS

Klik hier voor meer informatie over Outdoor Gelderland. 
Klik hier voor alle berichtgeving over Outdoor Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.