Ga naar hoofdinhoud

Wim Schröder gaat zelfstandig

Wim SchröderPer 1 maart mag Wim Schröder zich zelfstandig ondernemer noemen. De springruiter, trainer en handelaar gaat uit vaste dienst bij stal Eurocommerce, waarvoor hij veertien jaar heeft gewerkt. Van een breuk is geen sprake, want Wim Schröder blijft nauw betrokken bij de Lochemse internationale sportstal van Ger Visser.

“Ik heb een fantastische tijd gehad bij Eurocommerce. Het laatste jaar hebben we niet alle geluk aan onze kant gehad op sportief gebied, maar als ik het moest overdoen denk ik dat het moeilijk zal zijn om de successen te evenaren, laat staan te verbeteren. Toen ik veertien jaar geleden bij Eurocommerce begon, stond het projectontwikkelingsbedrijf nog helemaal niet op de kaart in het hippische wereldje”, vertelt Wim Schröder.

Thuis in Tubbergen runt tweelingbroer Ben de BWG-stables, waarvan de initialen staan voor Gerco, Wim en Ben. “Ben deed tot nu toe thuis het meeste en ik was elke dag bij Eurocommerce aan het werk. Maar ik wil het thuis gaan uitbreiden, de nieuwe stal is net af. Ik ben 38 en als ik de stap nu niet zet, doe ik het misschien nooit meer. Het is een nieuwe uitdaging, het runnen van je eigen bedrijf.”

Stal Eurocommerce hoeft niet op zoek naar een vervanger, want Wim Schröder blijft zorgdragen voor het management, de paardeninkoop en de trainingen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses / De Paardenkrant – Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.