Ga naar hoofdinhoud

16 hengsten dubbel foutloos in klasse L

Idextro (v. Dexter R) Hein van Driel. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Uit een deelnemersveld van 35 wisten vandaag in Kronenberg 16 vierjarige hengsten in zowel de eerste als de tweede ronde van de Blom Hengstencompetitie klasse L foutloos te blijven. Acht van hen herhaalden daarmee hun resultaat van Ermelo.

De klasse L werd in twee groepen verreden. De eerste 19 deelnemers reden hun twee rondes, gevolgd door de overige 19 deelnemers. In totaal bleven er 16 over beide omlopen foutloos, waaronder tien KWPN-goedgekeurde hengsten.

Vlug en scherp

Eén van hen was Idextro (Dexter R uit Odinethal ster van Indoctro, fokker H. Driessen uit Smakt) onder eigenaar Hein van Driel. “In Ermelo schoot hij in de eerste ronde langs de eerste hindernis, dat was jammer want toen sprong hij verder ook al heel goed. Hij is van nature heel vlug en scherp, alleen maakt hij het mij en zichzelf daar niet altijd even makkelijk mee”, vertelt Van Driel lachend.

Voor de toekomst

“Idextro heeft er veel in en heeft hele goede reflexen. Hij is echt een paard voor de toekomst, maar is nu nog wat teveel bezig met alles om hem heen. Omdat hij zo snel en vlug is, kan hij heel snel reageren. Voor de sport heb ik grote verwachtingen van hem, en voor de fokkerij ook dus daarom hebben we zelf ook een stel merries drachtig van hem.”

Viermaal foutloos

Acht hengsten hebben het gepresteerd om in zowel Ermelo als Kronenberg dubbel foutloos te springen. Onder hen de goed springende KWPN-goedgekeurde hengsten I Am Codex (v. Codex One) met Bart Lips, Ipsthar (v. Denzel van ‘t Meulenhof) onder Bas Moerings, Indian Gold (v. Cassini Gold) met Alien Baelden en Invictus (v. El Salvador) met Laurens Houben.

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.