Ga naar hoofdinhoud

Dorado danst naar zege Prix St. Georges

Emmelie Scholtens en Dorado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Voshengst Dorado (v. Krack C) danste vandaag door zijn Lichte Tour-proef in Oud Gastel. Zijn amazone Emmelie Scholtens startte de KWPN-goedgekeurde Dorado in de voorbereiding op Jumping Amsterdam, waarvoor ze zich onlangs selecteerde. De nog jonge hengst liet zien hoeveel talent en power hij in huis heeft, maar er ontstonden nog wat fouten in de ring. Toch wist hij de rubriek te winnen met nét geen 70%. 

Scholtens bleef zo een procent voor op haar leerlinge Jenneke Overduin. Met Closehorses Candreo (v. Sandreo) werd Overduin tweede met 68,73%. De Intermédiaire I werd prooi voor Stephanie Kooijman. What’s Up (v. Wie Weltmeyer) liep onder haar naar 69,52%.

In de Intermédiaire II verdiende Broere Argentino (v. Jazz) onder zijn vaste amazone een startbewijs voor de Grand Prix. Kirsten Beckers stuurde hem naar 67,96%.

De Grand Prix werd in handicap verreden met de U25. Dagwinnaar werd Jill Huijbregts. Met EventZ Zamacho Z (v. Rousseau) behaalde de amazone 69,94%. Op ruime afstand volgde Sanne van Grotel, die 63,78% liet noteren voor haar proef met Lord of Rock (v. Lord Sinclair II).

In het ZZ-Zwaar hield het gemiddelde niveau niet over. Vijf van de veertien gestarte combinaties konden met een score van boven de 60% naar huis. Danique Janssen was de beste van de dag: de jury had 64,29% over voor haar proef met Westpoint-nazaat Coert. Mariska Schalekamp werd tweede; zij behaalde 63,57% met Riwals Zuccherino (v. Negro). Mariska Doorduin en Duchess of Loxley (v. Lord Leatherdale) bezetten de derde plek met een totaal van 60,71%.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook