Ga naar hoofdinhoud

Nikki Schaap met ‘Choco’ naar hoogste dagscore

Zelden is het ZZ-Zwaar de Subtopklasse waar de hoogste scores worden behaald. De Subtopwedstrijd in Overasselt vormde vandaag zo'n welkome uitzondering. Nikki Schaap zette de hoogste dagscore neer en won beide proeven op dit niveau met ruime cijfers. 

De pupil van Grand Prix-jury Karin Retera presteert de laatste weken opvallend goed met Chocolate Cookie RDP (v. Johnson). Vandaag won ze in de eerste groep ZZ-Zwaar beide proeven. De scores waren meer dan verdienstelijk: ze bedroegen 69,00% en 68,43%. Daarmee was ze net een tandje beter dan Vienna Romp en Darshan (v. Vivaldi). Romp nam alleen deel aan de eerste proef en behaalde 68,86%. Met de derde prijs in de eerste proef en de tweede in de volgende proef ging Jacqueline Wildemans ervandoor. Met Caliber, eveneens een Vivaldi-nazaat, behaalde zij respectievelijk 64,86 en 64,14%. Sowieso behaalden bijna alle deelnemende combinaties een winstpunt, wat niet gebruikelijk is in deze klasse. Jury Jeannette Wolfs was enthousiast: “Met name Nikki en Vienna lieten erg mooie proeven zien. De winnares had haar paard fijn voor elkaar in alledrie de gangen. De combinatie die tweede werd pakte punten op het secuur rijden van de oefeningen. Maar ook in de onderste helft van de uitslag zat kwaliteit. Die combinatie smienten nog wat bevestiging, maar het waren veelal leuke paarden die netjes werden voorgesteld.”

Dat deze groep een bovengemiddeld hoog niveau kende, werd later op de dag bevestigd. In de tweede groep ZZ-Zwaar konden in proef 35 slechts twee combinaties met een score van boven de 60% naar huis. Gemma Spies won met 60.14%. In proef 36 bleven alle deelnemers onder het gemiddelde van een 6. Tessa Mensonides kwam tot 59,71% en was daarmee nog de beste. Jury Marlon van Wissen vertelt waar het aan schort in deze groep: “Over het algemeen zien we dat d paarden te weinig van de grond bewegen, de berg op gaan. Ook missen veel combinaties een fijne aanleuning. Goede nageeflijkheid hebben we te weinig gezien in deze groep. Winnares Gemma Spies reed een proef die met wat meer impuls gereden had mogen worden, maar het beeld was wel heel constant.”

Slechts vijf combinaties reden een Lichte Tour-proef in Overasselt. De overwinning in de Intermédiaire I ging naar Marie Louise Philipsen. Ze startte Rex (v. Jazz) en behaalde een totaal van 62,17%. “Rex mocht wat meer gedragen blijven, maar liet zien de oefeningen heel correct te beheersen,” aldus Van Wissen. In de Prix St. Georges was Ron Smeets nipt de sterkste. Met Zidane (v. Special D) scoorde hij 62,04%, waarbij de kleine pirouettes positief opvielen.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook