Ga naar hoofdinhoud

62-jarige Argentijn rijdt alle jonkies voorbij

Fidel Segovia - Foto: Dirk Willem Rosie
Bij de naam Fidel Segovia gaat misschien niet direct een lampje branden, maar hij heeft van alle springruiters op CSI Eindhoven de meeste rijjaren op zak. De 62-jarige Argentijn, die al vanaf zijn achtste jaar in het zadel zit en zijn hele leven niets anders heeft gedaan dan paardrijden, won vandaag twee rubrieken op CSI Eindhoven. De eerste de Youngster Tour met Jack (v. Coupe de Coeur) en meteen daarna de Van Laarhoven BMW/Mini Prijs op 1.35m niveau.

Bijzondere aan dit resultaat is dat hij Ino van Bareelhof (v. Nevado van de Rostal) reed, een merrie die hij twee weken geleden pas kocht. “Ons eerste concours was op De Peelbergen, waar we derde, eerste en derde werden. Hier in Eindhoven is ons tweede gezamenlijke wedstrijd”, laat Fidel Segovia zich vertalen. “My English very bad”, verontschuldigt de ruiter zich.

Nelson Pessoa

Het was 1990 toen Fidel Segovia voor het eerst op CSI Eindhoven reed. “Ik kwam met Nelson Pessoa mee en werd meteen vierde of vijfde in de Derby.” De banden met de beroemde hippische familie zijn nog altijd nauw. Fidel reed in het verleden de olympische hengst Baloubet du Rouet dressuurmatig en is nog steeds regelmatig in het zadel van de Pessoa-paarden te vinden.

Het liefst elke week op concours

“Zolang mijn lichaam nog wil, blijf ik rijden. Het liefst elke week op concours. En dan wil ik winnen, zodat ik de concoursrekening weer kan betalen”, lacht hij. “Ik ben blij dat ik een uitnodiging kreeg om op CSI Eindhoven te mogen rijden.” 27 jaar na zijn eerste kennismaking met het evenement aan de Karpendonkse Plas, reed hij opnieuw ijzersterk. We zullen Fidel Segovia nog vaker zien, want begin vorig jaar kocht hij samen met zijn compagnon Mounaim Dani een stal in Bakel.

Bron: CSI Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.