Ga naar hoofdinhoud

Abbelen en Rasche-Merkt naar overwinning Pas de Deux

Limburgs Quadrille. Foto: Yvette Marchant
Voordat de strijd in de Grand Prix kür op muziek los barstte werd in Maastricht de Pas-de-Deux-wedstrijd verreden. Drie duo's reden een kür op muziek op Grand Prix niveau.  De twee Nederlandse teams moesten hun meerdere erkennen in het Duitse team.

Het Duitse team bestond uit Anna-Christina Abbelen en Britta Rasche-Merkt. Zij wonnen de wedstrijd overtuigend met 74,13%. Abbelen zadelde de Hofrat-zoon Henny Hennessy en Rasche-Merkt reed op de Lustiano Baccarat (v. Raio).

Op de tweede plaats volgde het team van Remy Bastings met Ufo (v. Peter Pan) en Vivian de la Roy met Winsun (v. Rubels)  met een score van 70,75%. Plek drie was voor het team bestaande uit Sandra Steenman en Nel Rensen. Steenman zadelde de 19-jarige Paso Doble (v. D-Day) en Rensen reed op de Rocky (v. Royal Dance). Zij waren goed voor een score van 64,50%

Limburgs Quadrille

De twee Nederlandse hadden al enige ervaring met het rijden in teamverband. Samen met nog vijf andere Limburgse Grand Prix-ruiters vormen zij het Limburgs Quadrille. Het Limburgs Quadrille verzorgde shows op Jumping Indoor Maastricht 2015, de Hengstenkeuring in Den Bosch dit jaar en op CHIO Aachen deze zomer.

Interview Frank Kemperman over de Pas-de-Deux

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.