Ga naar hoofdinhoud

Aftellen naar achtste editie Flanders Horse Expo

Het evenement Flanders Horse Expo, van 27 februari tot 1 maart 2015 in het Belgische Gent, richt zich op ruiters, menners, fokkers en paardenliefhebbers. Het veelzijdige concept trekt jaarlijks ruim 25.000 bezoekers en biedt een mix van beurs, nationale en internationale wedstrijden op topniveau en diverse demonstraties en clinics waarin alle disciplines aan bod komen.

Wellness/welzijn voor paard en ruiter
Met plezier en ontspannen rijden en omgaan met paarden, daarvan genieten paard en ruiter het meest. Daarom wordt er extra aandacht besteed aan het africhten en rijden, rekening houdend met het fysieke en mentale welzijn van het paard. Paardvriendelijk rijden betekent dat het paard met je meewerkt en er zelf ook plezier aan heeft. Horsemanship-technieken kunnen hierbij helpen, zowel voor recreanten als voor wedstrijdruiters. Op de demonstraties leer je er alles over, ook over paardvriendelijk mennen. Ook de fysieke fitheid van het paard komt aan bod met o.a. fysiotherapie voor paarden, aquatherapie voor training en revalidatie, paardenmassage, paardentandarts etc. Alles voor welzijn en gezondheid voor het paard vind je terug op de beurs.

Paardentoerisme: 100% genieten
Genieten van een vakantie met het paard? In verschillende paardvriendelijke logies in binnen- en buitenland voelen paarden en ruiters zich onmiddellijk thuis. Tijdens lezingen en demonstraties kom je alles te weten over trekkingstechnieken, speciaal hoefbeslag, specifieke zadels, het paard in het verkeer en zoveel meer. Ruiters die op competitief niveau willen genieten van het buiten rijden, kunnen zich vinden in de wereld van TREC en endurance. Verder kan je in de seminarieruimte wegdromen bij de lezingen over verre bestemmingen en exotische ruiterreizen.

Dressuur clinics
Wie de dressuur nog beter wil leren beheersen, kan op zondag terecht op de dressuurclinics met Grand Prix-ruiters, waaronder de Belgische Olympische amazone Claudia Fassaert en de voormalig Belgisch kampioen Simon Missiaen.

Wedstrijden
Ook wedstrijdsport staat op de agenda. Zo is er de spannende driedaagse internationale springwedstrijd ‘The Ghent Masters of Showjumping’ (die al op donderdag van start gaat), de finale van de J2L Youngsters Cup voor pony’s op zondag, gevolgd door een nationale wedstrijd voor pony’s met kür op muziek en een nationale dressuurwedstrijd op Intermediaire niveau. Op vrijdagavond wordt de finale gehouden van de Flanders Horseball Cup, waarbij twee keer twee teams ruiters het tegen elkaar opnemen en strijden om de ereplaatsen. Zaterdagavond komen de menpaarden ten tonele in een wedstrijd ‘speel je spel’ voor de ‘Supercup Mennen’ van Willy Naessens. Hierbij bepalen de menners zelf de moeilijkheidsgraad van hun omloop, wat een garantie is voor een avond vol spektakel.

Hippische Ondernemer
Dagelijks zijn er trefmomenten voor de hippische ondernemers. Deze drie vragen komen alvast aan bod:
– Kan ik een bouwvergunning krijgen voor mijn paardenhouderij?
– Moet ik een vennootschap oprichten en welke dan wel? En wat met de BTW?
– Moet ik een Mestbankaangifte doen voor mijn paarden?
Deze en andere vragen worden deskundig beantwoord door DLV tijdens het dagelijkse trefmoment voor de Hippische Ondernemer, speciaal voor de professionele en semi-professionele paardenhouder.

Op het veelzijdige evenement wordt verder onder meer aandacht besteed aan voltige, barrelracing, is er de Belgian Reining Derby en een kidsroute.

Kijk voor meer info op de website van Flanders Horse Expo.

Bron: Horses/Persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.