Ga naar hoofdinhoud

Alcoholslagboom geplaatst op parkeerterrein Military Boekelo

Met een drankje op achter het stuur zit er niet in voor automobilisten die willen parkeren op het gratis parkeerterrein van de Military Boekelo. Bij dit parkeerterrein, waar maximaal 200 auto's geparkeerd kunnen worden, is een zogenoemde alcoholslagboom geplaatst. Deze gaat alleen open als na het blazen is gebleken dat de Bob nuchter is gebleven.

De organisatie van het paardenevenement in Enschede sluit aan bij de campagne Rijden zonder invloed van ROV Oost-Nederland. Helen Wissink van het evenement: “We willen niet dat onze tienduizenden bezoekers met een slok op de weg op gaan.” De organisatie beseft dat ze mensen niet kan verplichten alcohol te laten staan. Daarom kan het betaalde deel van het terrein via een andere uitgang worden verlaten, zonder te blazen. Wel controleert de politie in de omgeving standaard op drankrijders.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat zo’n slagboom in Nederland wordt gebruikt. De alcoholslagboom wordt wel al drie jaar met succes in België gebruikt, schrijft RTV Oost.

De Military Boekelo duurt tot en met 8 oktober. De meeste van de ongeveer 50.000 verwachte bezoekers komen zaterdag.

Bron: RTV Oost / NOS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook