Ga naar hoofdinhoud

Badminton: 3 paarden teruggetrokken uit de strijd

Tijdens de laatste vetcheck voorafgaand aan het springen zijn drie paarden door hun ruiters teruggetrokken. Twee van de drie paarden werden doorverwezen naar de holding box maar werden vervolgens op eigen initiatief van de ruiters teruggetrokken. Het gaat om de als achtste geplaatste Zagreb (v. Perion) van Alex Bragg, Malin Head Clover (v. NC Amiro) van Lissa Green. Het derde paard Charlton Down Riverdance (v. Tullibards Shakespeare) van Becky Woolven werd voorafgaand aan de keuring al teruggetrokken.

Nog eens drie andere paarden werden doorverwezen naar de holding box maar draafden wel opnieuw en kregen alsnog het verlossende ‘passed’ te horen. Het gaat om de als dertiende geplaatste Piaf De B’Neville (v. Cap De B’Neville) van Astier Nicolas, de als veertiende geplaatste Billy The Red (v. Balou du Rouet) van Tina Cook en Samuel Thomas II (v. El Rio XX) van Oliver Townend.

In totaal gaan vanmiddag nog 46 paarden van start in het afsluitende springparcours. Alice Naber-Lozeman gaat hierin als tiende van start. De amazone viert vandaag haar verjaardag en kan zichzelf nog een mooi cadeau geven.

Emily Gilruth op intensive care

Emily Gilruth die gisteren al vroeg in de cross lelijk ten val kwam verblijft momenteel op de intensive care in het Southmeade Hospital. Hier wordt ze behandeld en verder onderzocht aldus het statement van de organisatie.

Bekijk hier de startlijst voor het springen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Badminton Horse Trials

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook