Bereden Politie zoekt ‘nieuw personeel’

De Bereden Politie in Nederland is op zoek naar nieuwe paarden. Dierendag werd afgelopen week aangegrepen voor een oproep voor ‘nieuw personeel’. Wie denkt een paard te hebben dat voor de belangrijke politietaak in aanmerking komt – en bereid is tot verkoop – kan zich melden. De nieuwe aanwas wordt opgeleid in Nunspeet.

“Er is altijd sprake van vervanging door natuurlijk verloop, maar nu is de vraag wat groter”, vertelt politievoorlichter Thérèse Ariaans. “Een evenement bij Hotel Des Indes in Den Haag, een buffet voor paarden op Dierendag, hebben we aangegrepen om nog eens een oproep te doen. Momenteel kunnen we veertig nieuwe paarden gebruiken.”

Paar duizend euro

Een eigenaar die overweegt zijn paard te verkopen aan de politie hoeft niet te rekenen op een vetpot. “De exacte prijs kan ik niet zeggen. Houd het maar op een paar duizend euro. Het is afhankelijk van leeftijd, gezondheid en geschiktheid. En van ons eigen budget natuurlijk, want tienduizend euro zal de politie niet betalen voor een paard.”

Meer informatie

Bron: DeStentor

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.