Ga naar hoofdinhoud

Beroepsopleiding NCSAH krijgt erkenning van KNHS

Bastiaan de Recht, hier met Equiscios Vivendi. Foto: Digishots
De NCSAH Hippische beroepsopleiding, gevestigd in Ter Apel (Groningen), is vorige week door de KNHS erkend als tot nu toe enige externe dressuuropleiding tot Instructeur Wedstrijdsport Dressuur. De NCSAH, opgericht door Bastiaan de Recht en Amber Koppen, voldoet hiermee aan de eisen van de kwalificatiestructuur sport zoals opgesteld door het NOC*NSF.

Bij het derdejaars-diploma van de NCSAH krijgt de student nu ook het diploma Instructeur Wedstrijdsport Dressuur van ORUN.

Probleemoplossend en analyserend trainen

De NCSAH behoudt haar eigen unieke opleidingsaanbod waar veel aandacht is voor het probleemoplossend en analyserend trainen en lesgeven vanuit een klassieke basis en aangevuld met biomechanische kennis. De (biomechanische) theorie wordt omgezet naar functioneel trainen van het paard en de praktijk. Daarnaast speelt het ontwikkelen van het oog voor het fysieke en mentale welzijn van het paard in de training een centrale rol in de opleiding.

Werk aan de hand

De klassieke insteek van de NCSAH komt ook tot uiting door aandacht voor het werk aan de hand als trainingsonderdeel voor het sportpaard. Ook is er de mogelijkheid om een apart deel ‘Werk aan de lange teugel’ te volgen.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.