Ga naar hoofdinhoud

Chardon, Siebers en Den Elzen behouden koppositie

Paard & Koets 2018 Kronenberg, the Netherlands photo © Rinaldo de Craen

Drie Nederlandse overwinningen op de slotdag van Horse Driving Kronenberg. In de kopposities is er geen verandering gekomen na de dressuur op vrijdag en ging dus Bram Chardon, Saskia Siebers en Francisca den Elzen met de zege naar huis. Voor zowel de enkelspannen als paramenners is de internationale editie van Horse Driving Kronenberg een mooie voorbereiding op het Wereldkampioenschap wat later in augustus gehouden wordt.

Op de slotdag gingen de enkelspannen met elkaar de strijd aan in de vaardigheid. De Nederlandse kampioen Saskia Siebers schreef de wedstrijd op haar naam in het grote deelnemersveld. Het eerste onderdeel werd gewonnen door Siebers en deze koppositie gaf ze niet meer weg. Zij bleef de Fransman Jean Michel Olive en de Zwiterse Stefan Ulrich voor.

Ook Anniek Schuiling behaalde een plek in de top tien. Zij werd met Aron zevende in het eindklassement.

Hattrick bij para-menners

Voor de tweespannen, vierspannen en paramenners stond de marathon op het programma als laatste onderdeel.

Francisca den Elzen had met Albrecht’s Hoeve’s Lars een goed weekend. Zij won de dressuur, vaardigheid als marathon. Op de tweede plaats is de Belg Freddy Soete geëindigd. Ook de derde en vierde plaats werd in ontvangst genomen door een Nederlander. Aad van Marwijk werd derde met Kyra en Ingmar Veneman met Veneman-Fleurke vierde.

Dijkhof beste Nederlandse tweespanner

De Franse menners waren goed op dreef op de hippische terreinen van Grandes. Michael Sellier won met 0,85 punt verschil van Barones Amely von Buchholtz.

Geert Dijkhof was met zijn tweespan Bahrein en Carino de beste Nederlandse combinatie. Dijkhof werd vierde mede dankzij een eerste plaats in het tweede onderdeel.

Nederlandse top vier bij vierspannen

Tussen de vierspannen was voor de start van de marathon minimaal verschil tussen de nummer een Koos de Ronde en nummer twee Bram Chardon. Tijdens de marathon was de spanning om te snijden maar de pas 25-jarige Bram Chardon liet een knap staaltje vakman zien wat zorgde voor een prachtige overwinning. De eerste twee onderdelen sloot Chardon winnend af, maar het laatste onderdeel eindigde hij als tiende. Dit zat echter de overwinning in Kronenberg niet in de weg.

De Ronde bleef ook steevast op de tweede plaats staan achter Bram Chardon. Theo Timmerman begon op een derde plaats in het klassement, maar moest landgenoot Mark Weusthof voor laten gaan.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook