Ga naar hoofdinhoud

Charmeur en Madeleine Witte naar Jumping Amsterdam *update*

Charmeur won zojuist ook een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist wonnen Madeleine Witte en Charmeur (v. Florencio) de Prix St. Georges in Nieuw- en Sint Joosland. Daarmee verdienden zij ook een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Hun score bedroeg vandaag maar liefst 74,67%.

In zijn laatste optredens in de Lichte Tour scoorde Charmeur al prachtige cijfers en verzekerde zich na twee starts al van deelname aan KNHS indoorkampioenschappen. Zijn talent en goede vorm bleken ook vandaag in Zeeland. Even was er wat spanning bij het begin van de proef, maar dat liet Witte ogenschijnlijk gemakkelijk afvloeien. De imposante draftour, waarbij de KWPN-dekhengst steeds naar boven blijft bewegen en een prachtig silhouet heeft, leverde mooie cijfers op. Maar ook in stap laat de vos geen punten liggen en de galopoefeningen lijken hem weinig moeite te kosten. Het leverde ook vandaag ruimschootse de overwinning op. Thamar Zweistra behaalde een mooie score, maar het verschil was groot: ruim drie procent. Met Hexagons Denzel (v. Zidane) scoorde Zweistra 71,12%. Marielle Hoefsmit werd derde. Zij en Bijou (v. United) behaalden 69,34%.

Het belooft een spannende strijd te worden, eind januari in Amsterdam. In de Lichte Tour zijn de volgende combinaties inmiddels geselecteerd:

Westpoint wint

Charmeur was met zijn prachtige uitslag echter niet de uitschieter van de dag. Die eretitel moest hij overlaten aan collega-dekhengst Broere Westpoint (v. Jazz), die onder Kirsten Beckers naar een topscore van maar liefst 75,30% liep in de Grand Prix. Madeleine Witte pakte in deze rubriek de tweede prijs. Ze debuteerde met de pas achtjarige Cennin (v. Vivaldi) in de Zware Tour en dat optreden werd, ondanks een paar fouten, met 71,95% beloond. Voor Witte was dit een beladen start, omdat zij exact vier jaar geleden haar Grand Prix-debuut met Vontango maakte. Die minstens zo getalenteerde vosruin kwam vier maanden later geheel onverwacht te overlijden. De derde prijs in de Grand Prix bleef in Zeeland: Stephanie de Frel ging ermee aan de haal. Ze scoorde nét geen 70% met Turbo Magic-zoon Zanyo. In de Intermédiaire II was de Zeeuwse de concurrentie de baas. Die proef schreef ze met Winston (v. Jazz) op haar naam met een totaal van 67,43%.

In het ZZ-Zwaar waren er overwinningen voor Annemarie Lieman en Emmy Bouthoorn. Lieman stuurde Acantho (v. Sydney) naar 65,57% in de eerste groep, terwijl Bouthoorn in de tweede groep aan kop ging met 63,57% voor haar proef met Parlana (v. Parlando).

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook