Ga naar hoofdinhoud

Conor Drain wint opnieuw GP in Twente

Update
Archieffoto Conor Drain hier met Artistiek. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Ier Conor Drain woont en werkt niet alleen in de Twente, hij kaapt er nu ook de Grote Prijzen weg voor de neus van vele topruiters. Na zijn overwinning in april in de Grote Prijs van Albergen, was het gisteren opnieuw raak in Haaksbergen met zijn nieuwe troef Audi's Faults Free.  

Met 43 paarden was de Grote Prijs van Haaksbergen over 1,40m goed bezet. De 23-jarige Ier bracht twee paarden aan de start. Audi’s Faults Free, een twaalfjarige zoon van Con Air, is in eigendom van Eric Berkhof en staat pas drie weken bij Drain op stal. “Ik was al achtste met hem in de Grote Prijs van Wierden en ik dacht ik neem hem nog een keer mee om hem wat beter te leren kennen”, vertelt Drain na afloop van zijn overwinning. “Dat is wel gelukt vandaag.”

Met elf ruiters in de barrage moest er hard gereden worden voor de overwinning. Conor Drain veroverde met zijn beide paarden een plek in de barrage. Als eerste reed hij met Deister (v. Diamant de Semilly) een snelle foutloze rit, maar zijn tijd werd al snel verbeterd door Nuri Dijks en Vincent Geerink. Drain kreeg een tweede kans met Audi’s Faults Free die voorheen door Ruben Romp werd uitgebracht. Op de streep had Drain maar liefst anderhalve seconde van de tijd van Nuri Dijks en Addison afgesnoept. Nuri Dijks, die met overwinningen in het Z en ZZ een goed weekend had op de Haaksbergse Paardendagen, eindigde op de tweede plek nipt voor Vincent Geerink en Beaumont.

Bij de prijsuitreiking mocht Drain ook de vierde prijs in ontvangst nemen, de vijfde plek was voor Willem Greve en Zypria S (v. Canturo).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook