Ga naar hoofdinhoud

Dalton wint PAVO Masterclass tuigpaarden in Etten-Leur

Jan Jordans met zijn klavertje-drie-aanspanning. Foto: Hanneke Mekkes.

De PAVO Masterclass tuigpaarden supported by ’t Peerdewinkeltje werd zaterdagmiddag verreden bij Jumping Etten-Leur. De tuigpaarden maakten hun opwachting op het evenemententerrein van Hoeve de Grient en niet minder dan zes combinaties betraden de arena. In deze promotiereeks voor de tuigpaardensport werden verschillende facetten belicht, in de vorm van enkelspannen, een klavertje-drie-aanspanning en een damesaanspanning.

Als eerste kwam de jonge Marlies Wijkmans met haar paard Dalton (v. Vulcano) binnen, gevolgd door Paulien van der Gun met Colanda (v. Manno). Kees Kimenai uit het Brabantse Dongen zadelde de jeugdige en bijzonder getalenteerde Vasco (v. Vaandrager). Marc Rook had ook een jong talent voor zijn kar gespannen, Enzydancy (v. Torino). Met als grootmoeder de bekende meervoudig kampioene Odancy liet de vos zijn aanleg voor de sport uitstekend zien.

Er werd ook een damesaanspanning voorgesteld in de vorm van Janneke van der Linden en Barend (v. Marvel) en als slot kwam Jan Jordans binnen met een klavertje-drie-aanspanning. Voor zijn koets stonden Sitinkie (v. Joviaal) en Rinkier (v. Joviaal) en voorop liep Oxcan (v. Heineke) die op ongeëvenaarde wijze de show stal.

De spontaan samengestelde jury bestond uit Jan Vink (Bioderij/Jan Pannekoek) en twee organisatoren van Jumping Etten-Leur, Rinus Blom en Piet Jochems. Zij bekeken gedrieën alle aanspanningen en besloten dat de beste combinatie van de dag JongKWPN’er Marlies Wijkmans was met Dalton. Ze prezen het paard omdat hij zonder fouten en met zeer veel beweging door de baan liep. Kees Kimenai en Vasco werden als tweede gehuldigd, waarna de juryleden elk met een van de deelnemers mee mochten rijden in de slotronde.

De PAVO Masterclass Tuigpaarden supported by ’t Peerdwinkeltje zal volgende week te zien zijn bij de Longines Global Champions Tour in Hamburg en daarna bij Outdoor Gelderland in Arnhem op 8 juni.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook