Ga naar hoofdinhoud

Delestre schrijft tweede overwinning van de dag op naam

Maikel van der Vleuten, VDL Groep Eureka
Foto De Paardenkrant

Eerder vandaag schreef de Fransman Simon Delestre al een 1,50m rubriek met joker op naam en aan het eind van de middag ging hij met de overwinning in de Grote Prijs aan de haal. Met Qlassic Bois Margot (v. L’Arc de Triomphe) snelde hij naar de eerste plek in het parcours over 1,60m. Maikel van der Vleuten en Kisby (v. Kaiserwind) vormden de beste Nederlandse combinatie en werden zesde. Marcus Ehning werd met de KWPN’er Plot Blue (v. Mr. Blue) tweede. Voor de Zweed Rolf-Göran Bengtsson zat er met Quintero la Silla (v. Quantum) een derde plek in.

34,16 seconden had Delestre nodig om het barrageparcours foutloos af te ronden en de 36960 euro mee naar huis te nemen. Ehning was een fractie langzamer en finishte in 34,54 seconden. Hij verdiende 22400 euro. Bengtsson volgde kort daarop in 34,76 seconden en stak 16800 euro in zijn zak.

De relatief nieuwe combinatie Maikel van der Vleuten met Kisby (v. Kaiserwind) won 5040 euro door op de zesde plek te eindigen. “Ik heb Kisby nog niet zo lang en dit was de eerste echte Grote Prijs die we samen reden. Volgens mij was deze wedstrijd niet minder zwaar dan de wereldbeker wedstrijd van gisteren. Er had misschien iets meer in gezeten als de zesde plek, want zeker tweemaal kon ik de eerste afstand niet rijden. Kisby is van nature een snel beestje, maar we moeten samen als combinatie nog groeien in het rijden van snelle barrageritten op dit niveau”, aldus Van der Vleuten

Vierde werd de Fransman Kevin Staut met zijn zeer ervaren Corland-dochter Silvana HDC. De routinier Ludo Philippaerts eindigde tussen de Fransman en de Nederlander en werd dus vijfde. Dit deed de Belg met Challenge van de Begijnakker (v. Chellano Z). Gerco Schröder kreeg met Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve) vier strafpunten in het basisparcours en eindigde als twintigste.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook