Ga naar hoofdinhoud

Dierenpolitie Limburg: ‘Paardenbeul! Of toch niet?’

De Dierenpolitie Limburg meldde eerder vandaag op haar Facebookpagina dat er zondagmiddag in het buurtschap Schandelo in Velden een ernstige paardenmishandeling had plaatsgevonden. Drie uur later meldde dezelfde Dierenpolitie Limburg dat ze dit toch niet met zekerheid kon zeggen.

“Op zondag 21 februari 2016 heeft er in de middaguren een ernstige paardenmishandeling plaatsgevonden op Schandelo te Velden. De Dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek”, schrijft de Dierenpolitie en zij plaatst drie foto’s bij het bericht. Twee foto’s tonen de omgeving en weide waar de merrie in staat, de derde foto is van een bloedende vulva.

Drie uur later verschijnt er een nieuw bericht van de Dierenpolitie Limburg op Facebook:

“Ik heb in mijn vorig bericht gesproken over een paardenmishandeling. Paardenmishandelingen zijn een gevoelig onderwerp met veel maatschappelijke aandacht. Deze mishandelingen zijn heel moeilijk formeel vast te stellen. Vaak blijft in het midden of mensen de verwonding hebben veroorzaakt of dat er iets anders is gebeurd. Bijvoorbeeld een spijker in het hekwerk of een hondenbeet.”

“Om zeker te zijn of een paard mishandeld is zijn er landelijk een aantal afspraken gemaakt. Eén ervan is dat een dierenarts het paard moet onderzoeken. Zo kan eventueel worden vastgesteld of het gaat om verwondingen die zijn veroorzaakt door mensen. In dit geval is er geen dierenarts bij geweest. Het blijft dus onduidelijk wat hier gebeurd is en we kunnen dus niet spreken over een paardenmishandeling.”

De Dierenpolitie eindigt: “Laat onverlet dat we graag willen weten wat er gebeurd is. Dus als je iets gezien of gehoord hebt die zondagmiddag, laat het ons dan weten!”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Facebook Dierenpolitie Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook