Ga naar hoofdinhoud

Diniz snelt naar eerste plek in WB Zürich

Luciana Diniz, hier met Winningmood

Zojuist won de Portugese Luciana Diniz op spectaculaire wijze de wereldbeker in Zürich. Haar Lennox (v. Lifestyle) ging als een ‘speed-beestje’ over het 1,60m parcours en finishte in 35,17 seconden. De tweede plek was voor Rolf-Göran Bengtsson, die met Casall la Silla (v. Caretino) net te kort kwam in de barrage. Christian Ahlmann werd derde met Codex One (v. Contendro I) en de Zweed Henrik von Eckermann werd met Gotha (v. Goldfever) vierde.

Hoewel de top van de wereld aanwezig was in Zürich, kende de wereldbekerkwalificatie slechts vier foutlozen. Vele ervaren en succesvolle combinaties kregen te kampen met springfouten en bijna zonder uitzondering met tijdfouten.

Von Eckermann mocht het spits afbijten in de barrage, maar kreeg een foutje op de ‘LONDON 2012’-muur in de barrage. Diniz ging als tweede barragekandidaat van start en zette direct een zeer scherpe tijd neer waar Ahlmann en Bengtsson net niet aan konden komen. Bengtsson had in de laatste lijn naar de Rolex-oxer net iets meer tijd nodig, waardoor hij finishte in 35,30 seconden, slechts 13 honderdsten van een seconde langzamer dan Diniz. Ahlmann startte als derde en kon met 35,42 seconden ook net niet aan de tijd van Diniz komen.

De beste Nederlander werd Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno). Zij kregen in het basisparcours één springfout, maar behoorden wel tot de snellere vierfouters waardoor ze op een tiende plaats eindigden. Gerco Schröder viel met New Orleans (v. Colbert) net buiten de prijzen en werd negentiende. De combinatie kreeg één balk en een tijdfout. Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN (v. Lux) gingen de fout in op de dubbelsprong en kregen daardoor acht strafpunten.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook