Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere oppermachtig in Prix St. Georges

Gisteravond won Dinja van Liere al de U25 Cup op het grootse concours Jumping Amsterdam. Niet veel later bleek de amazone ook oppermachtig te zijn met de talentvolle Rhodium-nakomeling Duval´s Capri Sonne Jr. in de klasse Prix St. Georges.

Van Liere behaalde een paar negens en veel achten. Alleen de vliegende galopwissel bij C verliep niet vlekkeloos, wat resulteerde in een mindere beoordeling. Deze enkele storing had verder geen invloed op de verdere verloop van de proef en de amazone werd uiteindelijk beloond een score van 75.351 procent. De drie juryleden, bestaande uit de Brit Stephen Clarke en de Nederlanders Adriaan F. Hamoen en Eduard de Wolff van Westerrode, plaatsten het duo allemaal op de eerste plek.

Tweede in dit klassement werden Stephanie Kooyman en Winston (v. OO Seven). De proef telde slechts één onvoldoende van een enkel jurylid. Het duo scoorde 71.491 procent en bleven hiermee Kirsten Beckers en de Jazz-zoon Bristol voor. De combinatie behaalde score van 71.360 procent, wat zorgde voor een derde plaats. De amazone reed een stabiele proef, waar veel zevens op het protocol prijkten.

Op de vierde plaats eindigde Marieke van der Putten met Glock´s Federleicht (v. Fürst Piccolo) door 71.096 procent te scoren met hun proef. Patrick van der Meer en de Sandreo-dochter Coco-Chanel werden vijfde met een score van 70.439 procent. De zesde plaats was voor Diederik van Silfhout en Zep (v. OO Seven). Het duo werd beloond met een score van 68.728 procent en plaatste zich als laatste combinatie voor de Kür op Muziek.

Zaterdag 31 januari om 11:00 uur gaan de dressuurcombinaties met elkaar de strijd aan en wordt bekend wie uiteindelijk met zijn kür de Anemone Horse Trucks Prijs in ontvangst mag nemen.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook