Ga naar hoofdinhoud

Dion Johnson DVB smaakmaker bij Subli Cup

Foto Lonneke Ruesink

In Emmeloord werd zondag een wedstrijd verreden in het kader van de KNHS-Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden. Er waren vele goede paarden maar absolute smaakmaker was de zesjarige Dion Johnson DVB

Jurylid Thea Vermunt-Ederveen kwam bijna woorden te kort om de kwaliteiten te omschrijven. “Dit paard was niet alleen de klap op de vuurpijl, maar ook de slagroom op de taart. Alles klopte. Lisanne der Nederlanden stelt dit paard voor met heel veel balans en harmonie, de wissels zijn zeer goed en de aanleuning is heel stil. De uitgestrekte draf is perfect en we hebben deze combinatie dan ook met plezier gewaardeerd met een score van 90.4%”.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen kregen de juryleden elf paarden in de baan en de overwinning ging naar Jennifer Sekreve met Forty. “Het mooie opwaartse beeld bleef, net als de harmonie, gedurende de gehele proef bewaard. Het paard loopt met veel afdruk en is steeds recht gesteld. De aanleuning zou een fractie stiller mogen”, aldus Vermunt, die de combinatie waardeerde met een score van 89.4%. Met een waardering van 84.8% eindigde Stefanie Wolf met Filinda als tweede. “Dit is een hele grote vos met drie zeer goede basisgangen, die steeds mooi opwaarts door de baan gaat. Het ziet er allemaal zeer vanzelfsprekend uit”. Als derde eindigde opnieuw Jennifer Sekreve, maar nu met Ferrero. “Jammer was dat dit paard zich gedurende de gehele wedstrijd iets vast bleef houden. Het paard zou net iets meer over de rug mogen bewegen. Dat kwam ook bij het halsstrekken naar voren. Wel mooi recht gesteld en goede basisgangen”.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen ging de zege afgetekend naar Dominique Filion met Donna Lisa. “Dit paard werd heel fijn gereden voorgesteld. Heel mooi stil in de aanleuning en met veel takt en regelmaat in de beweging. Gewoon heel simpel. Daar wordt je blij van als jurylid als je er naar kijkt”, aldus Thea Vermunt, die samen met Willemien Blanken-Van der Scheer deze drie leeftijdscategorieën jureerde. Bij de vijfjarigen eindigde als tweede Stefanie Wolf met Erludine. “Drie zeer correcte basisgangen en veel takt in de beweging. In de galop is er een gering verschil waarneembaar tussen links en rechts. Bij de vijfjarigen verschenen acht paarden in de wedstrijdring en bij de zesjarigen slechts drie paarden.

Uitslagen KNHS-Subli Competities jonge dressuurpaarden Emmeloord:

Uitslag vierjarigen:

1) Jennifer Sekreve – Forty (v. UB 40) – 89.4%
2) Stefanie Wolf – Filinda (v. Zhivago) – 84.8%
3 Jennifer Sekreve – Ferrero (v Rhodium) – 84.4%

Uitslag vijfjarigen:

1) Dominique Filion – Donna Lisa (v. Dancier) – 87.6%
2) Stefanie Wolf – Erludine (v. Jazz) – 82.8%

Uitslag zesjarigen:

1) Lisanne der Nederlanden – Dion Johnson Dvb (v. Johnson) – 90,4%

Bron: Horses / persbericht KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook