Dressuurstal Steffen Peters neemt paarden op door natuurbranden California

Sinds zondag teisteren natuurbranden de Amerikaanse staat California. Het dodental door snel om zich heen grijpende branden was gisteren al gestegen tot vijftien en zo’n 46.500 hectare is inmiddels in de as gelegd. Met grote spoed worden bewoners uit de rampgebieden geëvacueerd, waaronder ook paarden van verschillende sportstallen.

Steffen en Shannon Peters, zelf slachtoffer van een grote natuurbrand in 2014, hebben ondertussen de paarden van  Sarah Lockman opgenomen. De dressuurstal van Lockman was een van de bedrijven die moest worden geëvacueerd. Peters belde direct Lockman op en bood haar en 50 paarden onderdak.

‘Gelukkig niemand gewond’

Bij Peters zag Sarah Lockman op tv haar bedrijf in vlammen opgaan. “Het was krankzinnig”, zei Lockman tegen Chronicle of the Horse, “maar het belangrijkste is dat al onze paarden weg zijn en dat niemand gewond is geraakt. De stallen kunnen wel weer opgebouwd worden.”

Tenminste 23 paarden omgekomen

Niet alle paarden in de staat California konden worden gered, in de afgelopen dagen zijn tenminste 23 paarden in de vuurzee omgekomen.

Lees hier het verhaal van de redding van Sarah Lockmans paarden.

Bron Chronofhorse

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.