Ga naar hoofdinhoud

Eerste ticket Jumping Amsterdam voor Ilse van Cranenbroek

Ilse van Cranenbroek en Emerald. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Zojuist is de Prix St. Georges in Emmeloord, die gold als eerste selectie voor Jumping Amsterdam, gewonnen door Ilse van Cranenbroek en Emerald S. Met een PR van 74,93% wonnen ze dat felbegeerde ticket in een ijzersterk deelnemersveld. Van Cranenbroek kon haar geluk niet op. "Ik ben zo blij ik krijg geen hap meer door mijn keel, al zijn we de hele dag al druk."

Adelinde Cornelissen zou met Fleau de Baian ook aan de start verschijnen en was daarmee een van de favorieten. De sterke combinatie bleef echter afwezig, maar Cranenbroek kreeg nog genoeg concurrentie van top combinaties als Patrick van der Meer en President’s First Apple, die tweede werden tijdens hun Lichte Tour-debuut met 72,57%, en Febe van Zwambagt die haar FS Las Vegas (v. Lord Loxley) knap naar een derde plek stuurde met 72,37%. Kirsten Brouwer en de KWPN-hengst Eyecatcher werden vierde met 68,62% en Femke Beljon en KWPN-hengst Winningmood mochten de vijfde prijs in ontvangst nemen (68,42%).

Toekomsttalent Duppie

In het ZZ-Zwaar werd tevens sterk gereden vandaag. Mark van de Donk voerde tweemaal de lijst aan met Duppie (v. Dramatic), waarmee hij vorige week debuteerde in deze klasse. Met scores van 66,71% en 69,86% bleef hij Trea Mulder-Dolsma met Brinkhof’s Envogue in de eerste proef, en Bo Oudhof met Colt Sollenburg in de tweede proef voor. Toch is het niet altijd makkelijk geweest met Duppie, vertelt Van de Donk: “Twee jaar geleden kreeg ik hem op stal en toen heb ik hem echt alles moeten leren. Her heeft best even geduurd om een combinatie te worden. Hij vond in het begin heel veel eng en was snel onzeker. Zodra er iets mis dreigde te gaan, vond hij het weer eng. Vandaar dat we hem lang thuis hebben gehouden. Sinds kort gaan we op wedstrijd en daar doet hij echt zijn stinkende best”, aldus Van de Donk die positief verrast is door de instelling van de grote schimmel en hoge verwachtingen van hem heeft. “Ik hoop met hem weer Grand Prix te kunnen gaan rijden.”

Hosmar wint Inter I

De Intermédiaire kwam op naam Frank Hosmar. Hij stuurde zijn Alphaville N.O.P. naar een score van 67,24% en liet daarmee Kirsten van der Hauw met LN Tiadette (64,67%) achter zich.

Huijbregts op dreef

In de Zware Tour eindigde Jill Huijbregts met Eventz Enzos Armani bovenaan. Vrijdag debuteerde de combinatie in de U25 met een score van dik 64% en vandaag in Emmeloord verbeterden ze die score en wonnen ze met 65,58%. Saskia Knol werd tweede met Cynosa. Haar Grand Prix-proef was goed voor 64,65%.

Uitslagen subtop Emmeloord

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook