Ga naar hoofdinhoud

Eldorado onder Zoï Snels op Jumping de Achterhoek

Gespot op Jumping de Achterhoek: Eldorado van de Zeshoek (Clinton x Toulon) onder Zoï Snels in plaats van Willem Greve. Ze namen deel aan de 1.45m rubriek waarin een paar foutjes werden gemaakt. “Eldorado is in goed overleg met Team Nijhof bij Zoï onder het zadel gekomen”, vertelt Willem Greve.

Zoï Snels, stalruiter van Team Nijhof, miste na de verkoop van de hengst Quality Time TN naar het buitenland een paard voor het hogere werk. “Hij heeft Special de Muze en een stel goede jonge paarden, maar niet één waar hij zo een dikke proef naar binnen kan rijden. Voor mij is het wel jammer dat ik Eldorado niet meer in mijn sportstal heb. Hij heeft afgelopen seizoen super gesprongen en indirect heel veel voor mij betekend. Of je hem nou Aken of Calgary binnen rijdt, je kan hem overal voor inzetten en hij heeft Carambole steeds uit de wind gehouden. Ik ben heel dankbaar dat ik hem heb kunnen rijden, maar wie weet kan ik hem volgend jaar zomer nog een keer meenemen.”

Aangezien Willem Greve dit indoorseizoen geen ambities heeft op topconcoursen te rijden, snapt hij de ruiterwissel. Zijn focus ligt op de comeback van zijn toppaard Carambole, die zich dit jaar op CHIO Aken blesseerde in de race om de olympische tickets. “Natuurlijk zou ik niets liever dan concoursen als Jumping Amsterdam willen rijden, maar ik geef hem de tijd. Ik wacht liever een week dan dat ik een dag te vroeg begin. Mijn focus ligt op het buitenseizoen.”

Bron: Horses.nl – Wendy Scholten – overname niet toegestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook