Ga naar hoofdinhoud

3e plaats en 45.000 euro voor Leopold van Asten in GP Brussel

Leopold van Asten wist met zijn derde plek in de Grote Prijs van de Brussel Stephex Masters nog eens 45.000,- euro op zijn conto te schrijven. Eerder deze week wist hij op dit evenement in Brussel al een 1.45 m en een 1.50 m rubriek op zijn naam te schrijven met VDL Groep Miss Untouchable, waarmee hij respectievelijk 6.150,- en 11.250,- euro op zijn rekening wist bij te schrijven. Aniek Poels werd tiende met haar paard Athene. Zij was de tweede Nederlander, die ook in de top 10 van deze 1.60 m rubriek wist te eindigen. 

In deze internationale springwedstrijd was voor de winnaar een Audi A5 te winnen, plus nog 47.336,11 euro. Deze prijzen werden gewonnen door de Belgische ruiter Niels Bruynseels en zijn merrie Gancia de Muze. Zij waren foutloos in de barrage in een tijd van 35,36 seconden. Deze Gancia de Muze is dit jaar zeker niet onverdienstelijk geweest. Zo wist deze merrie, alleen al in 2017, bijna 4 ton in euro’s bij elkaar te springen.

Simon Delestre

De tweede plek ging naar Simon Delestre met Hermes Ryan, die foutloos bleef op een eindtijd van 36,18 seconden. Hiermee won Simon Delestre 60.000,-  euro aan prijzengeld.

Leopold van Asten

De derde plaats ging naar Leopold van Asten met de For Pleasure-merrie VDL Groep Beauty. Bijna drie seconden langzamer, dan Niels Bruynseels, wist Leopold van Asten de eindstreep te bereiken in 38,03 seconden. Door zijn foutloze barrage wist Leopold van Asten de nummer vier, Lorzeno De Luca, voor te blijven, die een balk had in de barrage met zijn paard Halifax van het Kluizebos. Zijn eindtijd was 36,30 seconden. Dit jaar alleen al wist het paard Halifax van het Kluizebos op een euro na bijna drie ton bij elkaar te springen door al zijn plaatsingen.

Aniek Poels

De KWPN merrie Athene sprong met Aniek Poels naar een tiende plaats in deze Grote Prijs. Zij had in het basisparcours een tijdfout behaald, waardoor zij geen barrage mocht rijden. Zij won met deze plaatsing 6.000,- euro.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook