Ga naar hoofdinhoud

Falaise de Muze door blessure beschikbaar via vers sperma

Falaise de Muze op Jumping Amsterdam.

De internationale springhengst Falaise de Muze (Wandor van de Mispelaere x Nabab de Rêve) is jammerlijk geveld door een blessure en zal de komende maanden niet sportief inzetbaar zijn. Falaise de Muze zou dit dekseizoen aanvankelijk alleen via diepvriessperma beschikbaar zijn, maar komt door deze blessure ook vers beschikbaar voor de fokkerij.


Onder Annelies Vorsselmans presteerde Falaise de Muze de afgelopen jaren uitstekend op internationaal 1,50 m-niveau, maar op zijn laatste concours in Dortmund is het waarschijnlijk misgegaan. “Falaise kreeg wat problemen op hindernis één en daarna voelde hij niet meer goed aan. Bij een scan bleek hij een scheurtje in de diepe buiger te hebben, dus zal hij de komende maanden alleen mogen stappen”, aldus eigenaar Egbert Schep. “Een grote domper natuurlijk, want Falaise was goed op weg de overstap te maken naar het allerhoogste niveau.”

Falaise de Muze sprong de afgelopen maanden naar klinkende resultaten, zoals foutloze rondes en top tien-klasseringen in 1,50 m-rubrieken in Drachten en München en top vijf-klasseringen in meerdere internationale 1,40 m- en 1,45 m-rubrieken. Behalve in de ring bewijst Falaise de Muze zijn kwaliteiten ook in de fokkerij. Zo werd dit jaar Happy Feet WD (Falaise de Muze x Celano) aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek en werd eerder ook al Freestyle VK Z (Falaise de Muze x Calvino Z) aangewezen door het KWPN.

De tienjarige Falaise de Muze is goedgekeurd bij zowel het KWPN als Zangersheide en heeft een ijzersterke pedigree. Vader Wandor van de Mispelaere sprong op het hoogste niveau en moeder Walnut de Muze is minstens zo beroemd. Onder Harrie Smolders springt Walnut de Muze nog altijd op topniveau en vormde zij jarenlang een vaste waarde voor het Nederlandse team. Falaise’s grootmoeder Qerly Chin staat aan de basis van tal van internationale springtoppers en goedgekeurde hengsten.

Falaise de Muze zal ter dekking komen bij de DSC-Group (Dutch Stallion Corporation – Kees van den Oetelaar). Voor meer informatie kunt u terecht bij Stal Schep: www.egbertschep.nl

Bron: Horses / Stal Schep

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook