Ga naar hoofdinhoud

FEI kondigt verbod op vliegennetjes aan

Vliegennetjes over de oren van de paarden zijn alleen nog op buitenwedstrijden toegestaan, als bescherming tegen insecten. Tijdens binnenwedstrijden worden ze per 1 januari 2013 verboden, dit meldde dressuur-directeur Trond Asmyr van de FEI afgelopen maandag bij zijn presentatie aan het begin van het Global Dressage Forum.

Nog twee reglementsaanpassingen werden genoemd. Het dragen van een cap wordt verplicht voor junioren en voor ruiters en amazones die jonge paarden-proeven rijden. In de Grand Prix is het dragen van een cap niet verplicht, maar wel toegestaan.

Ook over de ‘bloedregel’ is duidelijkheid gegeven. Indien ergens aan het paard vers bloed wordt geconstateerd, dan beslist het jurylid bij C of de combinatie wel of niet de wedstrijd mag vervolgen. Begin dit jaar was het nog de bedoeling dat FEI-veterinairen dit zouden controleren. Ruiters gaven echter aan dat dit te veel tot een verstoring van het programma leidt, waardoor andere ruiters er nadeel van ondervinden.

Eerder deze week was al te lezen dat er een verbod komt op moderne communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons, smartphones en iPads in het juryhokje. Ook is het vanaf nu verboden dat juryleden tijdens de wedstrijd zicht hebben op een scorebord, waarop zij de cijfers van collega’s kunnen zien.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook