Ga naar hoofdinhoud

Geen bedreiging toekomst ruiterpaden Gelderland

Bastiaan Meerburg, VVD-lid van de Provinciale Staten van Gelderland, stelde vorige maand naar aanleiding van de actie 'Red de buitenrit!' van de KNHS schriftelijke vragen aan de voorzitter van de Provinciale Staten van Gelderland. Uit de reactie blijkt de toekomst van het buitenrijden in Gelderland vooralsnog geen gevaar loopt. "Zover ons bekend speelt dit niet in Gelderland. Er is door ons niet bezuinigd op de recreatietoeslag", is te lezen.


Ook op de vraag of er uitbreidingsmogelijkheden zijn van de knooppuntenroutes in de omgeving wordt de deur op een kier gezet. “Een 7-tal buitensportbonden hebben plannen voor het gebruik van de sportieve buitenruimte. We zijn onder meer met hen in gesprek met betrekking tot de subsidiemogelijkheden voor paardrijden. Als dat past binnen de voorwaarden kan ook voor het Gelders deel van interprovinciale ruiterpadennetwerken subsidie verleend worden.”

Klik hier voor alle vragen en antwoorden.

Bron: Horses

Lees ook:
Anky overhandigt petitie ‘Red de buitenrit!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!