Vader en zoon Visser moeten allebei de cel in

3.5 jaar cel voor Ger Visser sr., twaalf maanden voor  zoon Ger jr. en vrijspraak voor moeder Patricia en dochter Kristel, zo luidt het vonnis van de rechtbank in Almelo. Eerder vandaag verklaarde de rechter alle vier ten laste gelegde feiten in het strafproces tegen de familie Visser bewezen.

De gevallen vastgoedtycoon stond terecht voor faillissementsfraude, oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. Visser had met vervalste huurcontracten extra leningen van banken binnengesleept. Toen zijn concern in 2012 failliet ging, was hij de banken ruim 700 miljoen euro schuldig.

Gezinsleden

De familie van Visser moest zich verantwoorden voor hun aandeel in de faillissementsfraude waarmee Visser zijn schuldeisers, waaronder de Rabobank, benadeelde. Dochter Kristel kreeg voor 1 euro Hotel Restaurant De Roskam toegestopt, zoon Ger nam met een dubieuze lening-sponsoringsdeal de complete beroemde springstal Eurocommerce over.

Bij moeder Patricia werd onder meer een goudstaaf in de vriezer ontdekt.

De cel in

Ger Visser sr. hoorde eerder vier jaar gevangenis tegen zich eisen. Ook zijn gezinsleden moesten volgens de officier van justitie de cel in. Maar de rechter oordeelde anders over echtgenote Patricia en dochter Kristel. Zij werden integraal vrijgesproken en ontspringen daarmee de dans, in tegenstelling tot vader en zoon Visser.

Bron: twitter / Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.