Ga naar hoofdinhoud

Goedgekeurde hengst Cover Story ingeslapen

Vorige week is de KWPN-hengst Cover Story overleden. Na meerdere koliekaanvallen heeft eigenaar Gert Willem Van Norel in overleg met de dierenarts besloten hem in te laten slapen.

De zoon van de eveneens overleden Oscar werd door Van Norel gefokt uit de keur preferente sport MacBeth (v. Corleone). Cover Story was kampioen van de keuring in 2010 en werd in het voorjaar van 2011 goedgekeurd voor de dekdienst. Hij stond in training bij Diederik van Silfhout, die veel potentie in hem zag. “Diederik stond van het najaar op het punt om Cover Story uit te gaan brengen in het ZZ-licht toen de hengst weer koliek kreeg. Helaas heeft het niet zo ver mogen komen. Cover Story kreeg recent weer een koliekaanval waarop we in overleg met de dierenartsen hebben besloten hem in te laten slapen. Cover Story viel op met zijn veulens. Daar kan ik dagelijks van genieten en verwacht ik nog veel van”, aldus Van Norel.

Van Silfhout rijdt ook met de volle zus van Cover Story, Anne Beth. Met haar start hij succesvol Lichte Tour.

Bron: Horses / KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!