Ga naar hoofdinhoud

GP Drammen voor Van de Pol

De Grote Prijs van Drammen werd vanmiddag een prooi voor Henk van de Pol met Willink (v. Twister).  De combinatie verkeert in uitstekende vorm, vrijdag waren zij nog de enige Nederlandse foutloze combinatie in de landenwedstrijd. Podiumplaatsen twee en drie gingen naar Zweden.

De vakman stuurde zijn elfjarige bruine ruin in 45.21 seconden door de barrage over het parcours van 1.55m. “Het begint tussen mij en dit paard nu echt te klikken. Willink heeft vertrouwen in mij en ik heb vertrouwen in het paard”, aldus Henk, die de elfjarige ruin omschrijft als een zeer voorzichtig springpaard. “De parcoursen in Drammen waren minder zwaar dan tijdens de Nederlandse Kampioenschappen en het was mooi weer en een perfecte bodem. In de barrage had ik het voordeel dat ik achteraan in het veld van start kon gaan, waardoor ik goed kon kijken wat de anderen deden. Er waren twee mogelijkheden om tijd te winnen en de Zweedse Jenny Johansson, die tot dan toe aan de leiding ging, liet beide mogelijkheden onbenut, waardoor ik redelijk rustig rijdend en risico mijdend wel binnendoor kon gaan en toch de overwinning kon pakken.” Hij was anderhalve seconde sneller dan de Zweedse Jenny Johansson. Zij startte Caleno (v. Calido Ass) en zette een tijd neer van 46.71 en werd zo tweede. Op drie stond weer een Zweedse amazone, Erika Lickhammer. Met Liberty Man (v. Limbus) liet ze de tijd stoppen in 47.00 seconden.

De Deense Rikke Haastrup en Burggraaf-nakomeling Qualico du Bobois legde beslag op de vierde plaats. Anna Olsson pakte opnieuw voor Zweden de vijfde plek met Maximilian.

Nederland eiste naast de eerste ook de zesde plaats op. Deze was voor Glenn Knoester met Alpicor (v. Lupicor), zij waren de snelste vierfouters in de barrage.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook