Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs van Gelderland ex aequo voor Bles en Porter

Update - Video
Wilton Porter - Jan Markink en Bart Bles prijsuitrijking Outdoor Gelderland 2017 - Foto: Wendy Scholten
De Grote Prijs van de Provincie Gelderland, de afsluiter van Outdoor Gelderland, werd zojuist ex aequo gewonnen door Bart Bles en Wilton Porter. De Nederlander en de Amerikaan bleven foutloos in de barrage in precies dezelfde tijd van 39,82 seconden.

Bart Bles had met Lord Sandro Ddh (v. Lordanos) halverwege de barrage een scherpe tijd neergezet. Laatste starter Wilton Porter met Caletto Cabana (v. Cassini I) leek niet zo hard te gaan, maar was uiteindelijk precies even snel als Bles. De Amerikaan en de Nederlander deelden daarom de overwinning. “Mijn eerste internationale Grote Prijs-zege”, reageerde Porter na afloop. “Een droom is uitgekomen.”

Porter won dit weekend ook al een 1,50 rubriek in Arnhem. De Amerikaan had wat opstartproblemen met een verloren hoefijzer tijdens het warmrijden en een gevallen potplant die het pad blokkeerde tijdens de eerste ronde, maar liet zich niet van zijn stuk brengen. Dat was ook het advies van zijn trainer, Jeroen Dubbeldam.

Winnen is winnen

Bart Bles was uiteraard ook in zijn nopjes: “Winnen is winnen en het leven draait om delen, toch”, zo reageert de ruiter uit Babberich. Het bronzen beeldje dat Bles overhandigd kreeg, ging naar Lord Sandro’s eigenaar Jan van der Kamp uit De Steeg die ook geëmotioneerd was. “Het kan toch niet mooier? Gisteren won Bart al de 1.35m finale met een zoon van Lord Sandro DDH uit onze eigen fokkerij. Er wordt weer gewerkt aan de toekomst.”

De Grote Prijs telt mee als kwalificatie voor het EK in Gothenburg in augustus én voor de Wereldruiterspelen in Tryon in 2018.

Spannende barrage

Er deden twaalf ruiters mee aan de barrage van deze driesterren Big Tour, waaronder zeven Nederlanders. Roelof Bril met Arlando (v. Harley VDL) beet het spits af met een foutloze barrageronde in 43,25 seconden.

Meredith Michaels-Beerbaum was met KWPN-merrie Daisy (v. Excenel V.) de volgende foutloze combinatie. Michaels vloog over de hindernissen en reed met een gewaagde binnenbocht op de laatste hindernis naar een scherpe tijd van 41,31.

Publiek op de banken

Bart Bles ging er vervolgens voor met Lord Sandro Ddh. Hij sloeg wat galopsprongen over en kapte, aangemoedigd door het thuispubliek op de lange laatste lijn, 2 seconden van de tijd van Michaels-Beerbaum af.

Johnny Pals verloor met Chat Botte du Ruisseau Z (v. Casall) wat tijd voor de dubbelsprong, waar zijn paard ook even leek te zwikken, maar reed verder een strakke ronde. Hij werd derde in 40,14 seconden. De Belgische Annelies Vorsselmans werd vierde met een groot galloperende Wilandro 3 (v. Unistar) in 40,42 seconden.

Nederlandse balken

Glenn Knoester was met Clint Easter (v. Clinton) uiteindelijk 12/100 sneller dan Bart Bles en Wilton Porter, maar moest zijn aanval bekopen met een balk op de laatste hindernis. Ook Sanne Thijssen reed met Celine MZ (v. Cruzador) in hoog tempo rond, maar kreeg te maken met een weigering. Vincent Voorn had met Dante (v. Padinus) een springfout op de dubbel.

In de video van Clipmyhorse.tv is precies te zien waar Porter op gelijke hoogte komt met de razendsnel vertrokken Bles; in de bocht voor de dubbel.


 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.