Ga naar hoofdinhoud

Hanzons Fallatijn naar Laura Bechtolsheimer-Tomlinson

Theo Hanzon met Fallatijn. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Eerder werd al bekend dat de AES-goedgekeurde hengst Fallatijn (v. Vivaldi) was verkocht naar het buitenland. De nieuwe koper wenste anoniem te blijven. Nu is bekend geworden dat de hengst in augustus 2016 is verkocht aan de Britse Laura Bechtolsheimer-Tomlinson. Deze Britse amazone is geen onbekende. Zij wist in 2012 nog een bronzen medaille te halen tijdens de Olympische Spelen van Londen. Deze amazone vertelt enthousiast over Fallatijn: "Ik was al verliefd op hem toen ik hem als vijfjarige zag." Voorheen werd Fallatijn zeker niet onverdienstelijk gereden door Theo Hanzon, die in 2015 met deze hengst nog de Subli-kampioenschap van de vijfjarige op zijn naam wist te schrijven.

Theo Hanzon leidde Fallatijn op van een onbeleerd drie-jarig paard tot succesvolle zesjarig dressuur paard. Naast het winnen van de 5-jarige Subli-kampioenschap wonnen deze combinatie een jaar daarvoor nog het 4-jarige Subli-kampioenschap.

Amazone

Amazone Laura Bechtolsheimer-Tomlinson heeft Fallatijn ook al uitgebracht in de sport. Zijn startte hem in de Advanced Medium-klasse tijdens de Summerhouse premier league Show in Engeland en behaalde daar een resultaat van 67,763%. Deze week zal ze de hengst meenemen voor een demonstratie tijdens de Britse kampioenschappen 2017 in Stoneleigh.

Twee video’s van Laura Tomlinson met Fallatijn, getraind door Klaus Balkenhol:

🏎Finn.. training with Klaus, learning a few 1/2 steps. See us at the @british_dressage Nationals next weekend #demo

Een bericht gedeeld door laurabtomlinson (@laurabtomlinson) op

🏎Finn training with Klaus .. taster for demo @british_dressage Nationals

Een bericht gedeeld door laurabtomlinson (@laurabtomlinson) op

Bron: Eurodressage

Lees ook:

Hanzons Fallatijn verkocht naar buitenland

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook