Ga naar hoofdinhoud

‘Happy horse’ River’s Modor naar dubbele winst

Archieffoto: Danielle Mes-Keur met River's Modor. Foto: Yvonne Termeer

Danielle Mes reed haar routinier River's Modor (v. Rafurstinels) vanmiddag in Velsen-Zuid naar twee prachtige overwinningen. In beide proeven viel op hoe makkelijk de combinatie ook de zwaardere oefeningen uitvoert. Mooie wisselseries, keurige pirouettes en een fijne stapreprise hielpen de combinatie naar tweemaal ruim 69%.

De dertienjarige River’s Modor valt misschien niet op door monsterscores te behalen, maar wie zijn erelijst wat beter bekijkt, raakt zeker onder de indruk. Zijn kracht lijkt vooral te zitten in zijn constante prestaties. Waar hij ook in het land aan de start komt, altijd gaat hij met een eerste, tweede of derde prijs naar huis. Zijn amazone Danielle Mes-Keur vertelt: “Mody loopt altijd heel safe door de proeven en maakt praktisch nooit fouten. Wat ik vooral belangrijk vind, is om hem happy te houden. In de training proberen we hem met nog meer afdruk te laten bewegen door nog losser in het lijf te houden, maar het plezier staat voorop. Goed management is daarin heel belangrijk. Ik geloof dat een ‘happy horse’ op wedstrijd net dat beetje extra voor je doet.”

Zo ook vandaag dus. Met twee solide proeven, waarin volgens de amazone zelfs nog ruimte voor verbetering in zat, stond de combinatie met kop en schouders boven de concurrentie. Extra blij was Danielle met de eensgezindheid van de jury: “Als beide jury’s het goed vonden, geeft dat toch extra voldoening. Het is hard werken en succes komt niet vanzelf. Ik ben dan ook heel trots op onze prestaties, en niet alleen die van vandaag!”

Tweede prijzen in de Lichte Tour waren er voor Shanda de Boer, die in de Intermédiare I 66,05% realiseerde met Eastend’s Zamira (v. Rubels), en Amy van Dijk. Zij reed in de Prix. St. Georges net geen 67% bijeen in het zadel van de springgefokte Vincent (v. Lux).

ZZ-Zwaar

Opvallend was de grote groep deelnemers in het ZZ-Zwaar op deze wedstrijd. De hoogste score in deze klasse was voor Danielle van de Groep. In de eerste proef moest ze de overwinning aan Paulette Kral met Daniquette (v. Sandreo) laten, maar in de tweede proef revancheerde ze zich. Met Don Remo O (v. San Remo) behaalde ze een score van 65,29%. Olivier Goede was hier de nummer twee door met Negro-nazaat Aron een totaal van 63,57% te laten noteren.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook