Ga naar hoofdinhoud

Hengsten nemen het voortouw in zwaarste klasse Uden

Theo Hanzon
Theo Hanzon Foto Lonneke Ruesink
Theo Hanzon behaalde afgelopen zondag op de Subtopwedstrijd in Uden de hoogste punten in de Grand Prix. Hij verzamelde met de vijftienjarige Trakehner hengst Hofrat (v. Gribaldi) bijna 65%. Hanzon rijdt de zwarte Hofrat nog geen jaar. “Op zich was wel tevreden, want hij liep goed. Alleen had ik hem fijner voor me kunnen houden in de aanleuning en hij had scherper aan mijn been gemogen.”

Toen Hanzon na zijn proef met Hofrat weer bij de vrachtwagen was, moest de hengst meteen plassen. “Ik denk dat dat hem in de weg gezeten heeft.” Jurylid Karin Retera vond dat Hanzon met Hofrat een elegante en lichtvoetige proef neerzette, maar zag nog wel wat verbeterpunten voor de passage en piaffe.

Patrick van der Meer won de gecombineerde rubriek van Grand Prix, Inter II en Future Test. Met de NRPS-hengst Karolus van Wittenstein (v. Krack C) noteerde hij bijna 68% in de Intermédiare II. Van der Meer was blij met de vooruitgang die Karolus in de Inter II heeft geboekt. “Het ging al weer dan de vorige keer. Het is allemaal nog best groen en hij moet nog beter bevestigd in het passage- en piaffegebeuren, maar ik was erg tevreden.” Van der Meer heeft nog geen Grand-Prixdebuut gepland. “We blijven nog even oefenen, ik heb geen haast en wil alles wat beter aan elkaar kunnen rijden.

De startlijst van de Prix St. Georges afgelopen zondag in Uden telde dertig deelnemers. Uiteindelijk kwam Kirsten Beckers met Broere Argentino (v. Jazz) met een score van bijna zeventig procent als best uit de bus. Broere Argentino liep in Uden pas zijn vierde indoorwedstrijd. “Vorig jaar heb ik hem buiten een paar keer mee gehad in het Z1, en dit was zijn vierde Lichte Tour-proef. Het is een Jazz, dus hij kan wat kijkerig zijn en dat gebeurde in Uden ook wel. Het is echt een goed paard, maar het verschil tussen thuis en op wedstrijd is nog erg groot. Hij moet gewoon meer wedstrijdervaring opdoen.”

De tweede prijs werd verdeeld tussen Marjolein Cho Cia Yuen met Cho’s Pepper (v. Pablo) en Elise Kettner met Floyd (v. Fielmann) die op 69,67% uitkwamen. In de Intermédiare I was de strijd wat minder spannend. Geert Jan Raateland en Zorro (v. Jazz) kwamen uit op een winnende score van 67,17%.

Klik hier voor de resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.