Ga naar hoofdinhoud

Ierland heer en meester op eigen terrein, Jochems 11e

Kevin Jochems hier met Captain Cooper. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmiddag werd de Speed Derby verreden op de Dublin Horse Show. Onze landgenoot Kevin Jochems reed Evita (v.Canturano) naar de 11e plaats. Shane Breen hield de overwinning in eigen huis, met Can Ya Makan (v. Canturo) reed Breen bijna twee seconden los.

De Ier Shane Breen zat achter in het deelnemersveld, en kon zo zijn concurrentie goed bestuderen. Breen sleepte de eerste prijs in de wacht met een tijd van 80.85. De Ier winst de concurrentie zo op bijna twee seconden afstand te houden.

Ierland domineert

Ook de tweede, vierde en vijfde prijs bleven in Ierland. Tweede werd Dermott Lennon met Vampire (v.Andiamo Z), de vierde plaats was voor Shane Sweetnam met Cyklon (Cardento). De vijfde prijs ging naar Greg Patrick Broderick met Charmeur (v.Calvaro Z).

Britse tussen het Ierse geweld

Toch was er één Britse amazone die nog enigszins opgewassen was tegen het Ierse geweld. Holly Smith stuurde haar Quality Old Joker (v.O.B.O.S. Quality) naar een derde plaats op drie seconden van de nummer één. Kevin Jochems reed met zijn Evita een tijd van 97,91 seconden, wat hem nog een elfde plaats opleverde.

Programma

Morgen om 16.00 Nederlandse tijd begint de Longines FEI Jumping Nations Cup. Voor Nederland komen Bart Bles met Israel vd Dennehoeve (v.Thunder vd Zuuthoeve), Angelique Hoorn en Brego R’N B (v.Namelus R), Kevin Jochems met Captain Cooper (v. Namelus R) en Doron Kuipers met Charly (v.Calido) aan de start. Zaterdagavond is de Land Rover Puissance, en zondag de Longines Grand Prix Of Ireland.

Bekijk alle uitslagen van de Dublin Horse Show hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook