Ga naar hoofdinhoud

In opspraak geraakte vleesverwerker vraagt faillissement aan

Placeholder hooi ruwvoer
De in opspraak geraakte vleesverwerker Willy Selten in Oss vraagt faillissement aan. Dit werd vanmorgen duidelijk tijdens een bijeenkomst voor het vaste personeel. Daar werd vertelt dat de bank het bedrijf niet langer wil financieren.

De vleesverwerker raakte afgelopen maand in opspraak vanwege de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM) dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. In eerste instantie legde Willy Selten de schuld bij het vrieshuis. Later meldde hij dat dit een misverstand was. De vleesverwerker erkende dat een partij paardenvleessnippers als rundvlees was verwerkt door een fout in zijn eigen bedrijf.

Een faillissement heeft volgens het OM geen gevolgen voor het strafrechtelijk onderzoek. De vleesverwerker werd in februari al enige tijd stilgelegd, maar mocht de productie hervatten. Er is echter sindsdien vrijwel niet meer gewerkt.

Bron: Horses / Nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook