Ga naar hoofdinhoud

Jack Ansems pakt derde plaats in Prijs D.R. Trade 1,50m

Archieffoto Jack Ansems (hier met met Uxlanie Go). Foto: De Paardenkrant
Vanmiddag kon de Nederlander Jack Ansems derde worden op het CSI3* in het Vlaamse St.-Katelijne-Waver. In de Prijs D.R. Trade op een hoogte van 1,50m bleef hij met Uxlanie Go (v. Lux) foutloos en was snel genoeg voor de derde plaats. De overwinning ging naar de belg Patrik Spits met Whitney vd Dwerse Hagen (v. Codex).

De thuisruiter Patrik Spits wist met Whitney in de barrage de concurrentie nipt achter zicht te laten. Hij was met 36,31 seconden slechts een halve seconde sneller dan de Oostenrijkse Julia Kayser, die Sterrehof’s Ushi (v. Vigo d’Arsouilles) onder het zadel had. Jack Ansems finishte na 42,18 seconden en kon zo derde worden.

Gregory Wathelet, ook voor België, had een ongelofelijk snelle tijd van 34,74 seconden met Baloudana (v. Baloubet du Rouet), maar kreeg vier strafpunten aangerekend. Hierdoor raakte hij niet hoger dan de vierde plaats. Zijn landgenoot Jody Bosteels werd vijfde met Daylona de Muze (v. Cento).

Vincent Voorn kon zich net niet in de topvijf plaatsen met Clintash (v. Clinton). Het Nederlandse duo had vier strafpunten in de barrage, terwijl de tijd met 37,47 nog goed zat. Voorn werd zesde. Piet Raijmakers Jr. werd negende met Van Schijndel’s Lys Platière (v. Quidam de Revel) na acht strafpunten in de barrage.

Albert Zoer en Wollie Bollie (v. Cantos) werden 21ste na vier strafpunten in de eerste omloop, Leopold van Asten en VDL Groep Courage (v. Cumano) werden 27ste, Robert Vos werd 43ste met Selano (v. Corlando), Annet Willems werd 53ste met Interline H (v. Indoctro) en Loewie Joppen werd met Vienna Uno (v. Numero Uno) 56ste.

In de Prijs Airplus 1,45m reed de Duitser Tim Hoster met Jewel’s Exclusive Touch (v. Querlybet Hero) naar de overwinning in 32,01 seconden. De Belg Kristof Cleeren werd tweede met Air Chin Z (v. Air Jordan Z) nadat hij finishte in 32,26 seconden. Op de rug van Tarzan du Val Tibermont (v. Kashmir van het Schuttershof) werd Alexander Kumps (ook voor België) derde in 33,79 seconden.

Annet Willems en Zaragossa (v. Tangelo vd Zuuthoeve) vormden de beste Nederlandse combinatie. Zij werden vijftiende na een strafpunt in de eerste omloop.

Klik hier voor de resultaten van de 1,50m.
Klik hier voor de resultaten van de 1,45m.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook