Ga naar hoofdinhoud

Kuipers mengt zich in top tien vol topruiters

Doron Kuipers, hier met Zhen. Foto De Paardenkrant

De Nederlandse ruiter Doron Kuipers heeft zich gisteren officieel tussen de top van de wereld gemengd. Met de Andiamo-zoon Amparo Z eindigde hij op de zevende plaats in de 1,60m Finning Cup tijdens de Spruce Meadows Masters. Christian Ahlmann won de rubriek met Taloubet Z.


Voor zich moest Kuipers ruiters als Ahlmann, Daniel Bluman, Daniel Deusser en Penelope Leprevost dulden. Bluman pakte met zijn fenomenale Sancha LS (v. Chin Chin) de tweede plaats achter Ahlmann en Taloubet Z. Opvallend is dat zowel Sancha LS als Taloubet Z uit een Polydor-moeder zijn gefokt. Ahlmann had 45,38 seconden nodig om het prijzengeld van 28050 dollar te pakken. Bluman ging over de finish in 48,32 seconden.

Daniel Deusser pakte met Evita van de Veldbalie de derde plek, vlak voor Penelope Leprevost die met Nayana wellicht de op één na snelste tijd had, maar in de barrage vier strafpunten te verduren kreeg. Nicola Philippaerts vinden we terug op een mooie vijfde plaats, terwijl de Venezolaan Andres Rodriguez zesde werd. Zevende werd Doron Kuipers met vier strafpunten in de barrage. Kuipers pakte toch 2550 dollar aan prijzengeld mee.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook