Ga naar hoofdinhoud

KWPN bovenaan dressuur en springen WBFSH-ranking

Het KWPN prijkt bovenaan de WBFSH-ranking bij zowel de dressuur- als de springstamboeken. Bij de eventing gaat het Irish Sport Horse Studbook aan kop. Europees kampioen Valegro staat op nummer één bij de dressuurpaarden, terwijl mede-KWPN’er en bronzen medaillist Jerich Parzival op plaats drie staat. Bij de springpaarden staat Europees kampioen Castle Forbes Myrtille Paulois op één.


Met maar liefst vijf paarden bij de beste tien staat het KWPN overtuigend op één bij de dressuurstamboeken. De EK-volgorde wordt behoorlijk aangehouden op de WBFSH-ranking, want de gehele top vijf is identiek. Valegro staat bovenaan de lijst, terwijl de zilveren Damon Hill NRW op nummer twee staat. Jerich Parzival neemt de derde plek in, gevolgd door Glock’s Undercover. Op vijf staat De Niro-zoon Desperados FRH. Het Hannoveraner Verband staat met hun welbekende D-lijn op de tweede plek bij de dressuurstamboeken, terwijl het Westfaler stamboek met Damon Hill als vaandeldrager op drie staat.

Bij de springpaarden nemen drie bijna buitenaardse paarden de hoogste treden in van de ranking. Castle Forbes Myrtille Paulois is de lijstaanvoerder. Deze nakomeling van Dollar du Murier sprong onder Roger-Yves Bost op een onbeschrijflijke manier naar Europees goud. Nummer twee is de nu al legendarische Big Star, die met Nick Skelton de afgelopen maanden ongelofelijk succesvol is geweest. Het derde ‘buitenaardse’ paard in de top drie is Cella. Deze dochter van Cento won de Grote Prijs van Dublin onder Ben Maher, om vervolgens nog geen drie weken later zilver te winnen op de Europese kampioenschappen. Slechts één balk raakte Cella aan gedurende de vijf loodzware parcoursen, maar die koste haar wel het goud. De over een top instelling beschikkende Cylana van Reed Kessler neemt plaats vier in, gevolgd door de oude rot Silvana HDC. Met vier paarden in de top tien (Big Star, Silvana HDC, Chaman en Lansdowne) staat het KWPN vier op één bij de springstamboeken. Het BWP neemt de tweede plek in met ambassadeurs als Cella, Cylana en London. Het Selle Français duwt de Duitse stamboeken van het podium door met vaandeldragers Castle Forbes Myrtille Paulois, Palloubet d’Halong en Nino des Buissonnets op plaats drie te eindigen.

Bij de eventers staat de Heraldik xx-zoon Halunke FBW op de eerste plek van de WBFSH-ranking. Tweede staat Borough Pennyz (v. Cevin Z). Opvallend is dat nummer drie Mr Cruise Control (v. Cruising) het hoogst gerankte paard is van de beste drie eventingstamboeken. Mr Cruise Control is de nummer één van het Irish Sport Horse Studbook. Het Hannoveraner Verband staat op twee en derde staat het Selle Français.

Klik hier voor alle rankings.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook