Ga naar hoofdinhoud

Lara van Nek maakt revanche in Children-rubriek

Gisteren kreeg Lara van Nek te kampen met spanningsfouten van haar zevenjarige Fariska (v. Vivaldi). Vandaag herpakte de jonge amazone zich knap en werd met een miniem verschil van 0,056% tweede. Hiermee was het duo wel de beste Nederlandse combinatie. De overwinning was voor de Franse Carla Marie Dufil met Ardante (v. Gribaldi).

Deze combinatie was goed voor een eindtotaal van 67,889% en werd op plaats één tot en met drie geplaatst door de juryleden. De Duitse jury Peter Engel kende zelf een score boven de 70% toe. Ardante werd gefokt door A. Raats uit Nispen.

Miniem verschil

De jury bij C kende een score van 70,167% toe aan Lara van Nek. Het protocol bestond bijna louter uit zevens. Onder de juryleden bestond er nog wel enige discussie over de middenstap van Fariska. De jury bij H gaf voor dit onderdeel een vier terwijl de jury bij C het onderdeel een zeven waard vond. Uiteindelijk kwam het duo op een score uit van 67,833%

Op kop

Ook de Nederlandse amazone Imke Lodewijk mocht een koppositie innemen, bij de jury bij B stond ze met een score van 66,667% bovenaan. Met een eindtotaal van 66,056% mocht Lodewijk met Lex and Maxs Ferrari als derde opstellen.

Ouders paard

De top vijf werd compleet gemaakt door Chiel van Bedaf met Fernando (v. Tango) op plaats vier en Nina Woerts met Denver (v. Lord Leatherdale). Een grappig detail Woerts en Van Nek namen allebei het paard van hun moeder over om in de Children-rubriek te starten. Chiel van Bedaf nam het paard van zijn vader over. Dus zo vader zo zoon en zo moeder zo dochter.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.