Ga naar hoofdinhoud

Lisa Nooren begint goed op EK young riders

Lisa Nooren, hier met Sabech D’Ha

Op het Europees kampioenschap springen voor de jeugd in het Oostenrijkse Wiener Neustadt hebben de young riders vandaag hun eerste kwalificatie gereden. Lisa Nooren werd met VDL Groep Sabech d'Ha vierde en zette met deze prestatie het beste Nederlandse resultaat neer. In het parcours over 1,45 m wist Nooren de lei schoon te houden in een tijd van 70,01 seconden.

Amber Fijen wist met Briljant ook foutloos te blijven. Zij legde het parcours af in een tijd van 73,61 seconden en werd dertiende. Niels Knape en Caluna’s Cacharel Z liepen 8 strafpunten op en belandden op plaats 41. Met een foutloze rit maar met een tijd van 90,22 seconden werden Sanne Thijssen en Con Quidam RB 67e in het klassement. Kevin Jochems en Kadans Como werden uitgesloten.

De Zweedse Elina Petersson wist met Canasta Z de rubriek op haar naam te schrijven. De Zwitserse Chantal Müller volgde met U Tabasca op de tweede plaats. De Britse Chloe Winchester maakte met Avoca Valkyrie de top 3 van deze eerste kwalificatie compleet.

Vanmiddag komen de junioren in actie.

Klik hier voor de uitslagen van de eerste kwalificatie young riders.

Bron: Horses.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook