Luchttransport loopt fataal af voor Oldenburger hengst Rosengold

De Australische Grand Prix-amazone Amanda Shoobridge heeft niet lang kunnen genieten van Rosengold OLD (Rohdiamant x Diamond Hit), die ze afgelopen zomer in Duitsland kocht. Op zijn transport in het vliegtuig naar Australië liep de elfjarige goedgekeurde Oldenburger hengst dermate ernstige verwondingen op, waarna hij moest worden ingeslapen.  

Rosengold stond in het vliegtuig in een dubbele container en tijdens de landing viel de hengst en raakte daardoor geblesseerd. Bij aankomst in de quarantaine was Rosengold atactisch en onderzoek wees ernstige schade aan het ruggenmerg uit.

“De verwondingen die Rosengold tijdens de reis naar Australië opliep waren zelfs voor de beste paardenartsen in het land te ernstig om te herstellen”, meldt Amanda Shoobridge. “Ik droomde van onze toekomst in de Grand Prix en de prachtige veulens die hij zou voortbrengen. Helaas is het leven soms wreed.”

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.