Maandag uitspraak in zaak Rubin Cartier

Dressuuramazone Simone van Wijngaarden en Frea Plantaz kwamen er vanmiddag bij de Bossche voorzieningenrechter niet uit. De standpunten in de strijd om Rubin Cartier bleven ook na schikkingsonderhandelingen uiteenlopen. De rechter doet maandag uitspraak of het beslag dat gisteren op de hengst werd gelegd wordt opgeheven of niet.

Eigenlijk leende de zitting in kort geding voor de Rechtbank Den Bosch zich helemaal niet voor schikkingsonderhandelingen. De rechter hoefde zich alleen maar te buigen over het verzoek van Van Wijngaarden en haar advocaat Marieke Jansen om het beslag op Rubin Cartier dat deze week werd verleend op te heffen.

Toch deed de rechter een serieuze poging om de strijdende partijen, die al jaren met elkaar in de heg liggen, tot elkaar te brengen. er vonden gesprekken plaats waarin over en weer voorstellen werden gedaan, maar dit leidde niet tot een compromis. Van Wijngaarden wil het paard namelijk behouden, Plantaz wil niet dat Rubin Cartier bij Van Wijngaarden blijft.

Maandag doet de rechter uitspraak in het kort geding. In september zal de rechter in de bodemprocedure zich weer over de zaak buigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.