Ga naar hoofdinhoud

Majestic Chinook wint Subtopdebuut

Chinook (v. Vivaldi) won met Jessica Buying zijn ZZ-Zwaar debuut. Foto: Melanie Brevink - van Dijk
De gitzwarte schoonheid Majestic Chinook (v. Vivaldi) maakte vandaag in Velsen Zuid een winnend debuut bij de Subtop. Amazone Jessica Buying reed de volle broer van KWPN-dekhengst Desperado in het ZZ-Zwaar naar een totaal van exact 67%.

De derde bezichtigingshengst Chinook viel als driejarige op in de VWF-competitie, die hij won onder Emmelie Scholtens. Op de Pavo Cup pakte hij later de tweede prijs, waarna de familie Kruiniger de hengst kocht. De familie heeft haar paarden ondergebracht bij President Stables, waar Jessica Buying enkele paarden traint.

Sinds een half jaar heeft ze ook de teugels van Chinook in handen, en daar is ze zichtbaar blij mee. “Op de eerste plaats is het natuurlijk een plaatje van een paard. Het is een hele verschijning! Daarnaast heeft hij veel talent en altijd goede zin. Hij blinkt uit in zijn galoppade. We kregen vandaag ook achten voor de wissels en de serie op ons protocol. Ik heb Chinook een paar keer ZZ-Licht gestart, we reden vandaag pas onze vierde wedstrijd samen. Wel deden we al een andere gave ervaring op. We mochten namelijk meerijden in het showblok van Vivaldi-nakomelingen op de hengstenkeuring afgelopen februari. Dat was geweldig. Chinook is echt een showbink en hij is dol op al die aandacht.”

In de andere ZZ-Zwaargroep was de winst voor Laura Reija, die met Everest (v. Pernod B) een totaal van 66,71% realiseerde. In haar tweede proef werd ze tweede. Marijke de Geus, in de eerste proef nog vijfde, won proef 37. Ze zadelde Mdg’s Equestricons Connecticut (v. Johnson) en scoorde 66,57%.

Bij de Junioren en Young Riders was Mercedes Verweij de sterkste met haar Wiolita (v. San Remo). Voor haar Junioren Landenproef verscheen 68,18% op het scorebord.

Lichte en Midden Tour

Romy Kat was in de Prix St. Georges net even beter dan haar concurrenten. Haar proef met Always Magic (v. Turbo Magic) leverde 66,12% op. Danielle Keur kreeg 65,79% voor haar optreden met Rivers Modor (v. Rafurstinels). Als derde mocht Hergen van Hall opstellen, die 65,33% behaalde met Carrera (v. Sorento).

In de Intermédiaire I won Simone van Wijngaarden met Rubin Cartier (v. Rubin Cortes). Philip van Ommen en Winter’s Black Panter (v. Painted Black) grepen het oranje lint in de Intermédiaire II. Hun score bedroef 65,86%.

Grand Prix

In de Grand Prix was het Nicky Broxterman die er met de overwinning vandoor ging. Ze stuurde Watoeschi (v. Rousseau) naar een score van ruim 67%. “Het ging super lekker vandaag,” was de reactie van deze amazone, die al een poosje opmerkelijk constant nette scores rijdt op het zwaarste niveau. “We hadden wel wat dingetjes hier en daar, maar ook heel mooie stukken,” vertelt ze. “De score kan dus zeker nog omhoog!”

Wijnanda van Brenk werd tweede met Gribaldi-nazaat Urbanes. Ze behaalde een score van 65,00%. Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) pakte onder Shanda de Boer de derde prijs met een puntentotaal van 63,95%.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook