Maxime Livio pakt Franse eventingtitel met Pica d’Or

Maxime Livio hier met Qalao des Mers Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Maxime Livio heeft dit weekend het Franse kampioenschap eventing gewonnen. De ruiter begon het kampioenschap met Pica d’Or (v. Tresor du Renom) met een tweede plaats na de dressuur met 38 strafpunten en klom de dag erna in de cross op naar de eerste positie. Deze liet Livio zich vandaag in het afsluitende springparcours niet meer afnemen en hij pakte met in totaal 42 strafpunten het goud. 

De zilveren medaille was voor Gwendolen Fer met Romantic Love. Het duo stond na de dressuur bovenaan met in totaal 37.2 strafpunten en zakte na de cross terug naar zilver. Zowel Livio als Fer bleven foutloos in de cross, maar Fer bleef niet binnen de tijd waardoor extra strafpunten kreeg opgeteld. Bij het springen liepen beide combinaties tegen vier strafpunten aan en dat leverde voor Fer uiteindelijk 43.6 strafpunten op.

Brons

Mathieu Vanlandeghe begon met Safran du Chanois Ene (v. Fango in Blue) met de vierde plaats na de dressuur met 43 strafpunten. In de cross kreeg het duo 1.2 strafpunten bij de score opgeteld, maar na een foutloos parcours, waar slechts twee combinaties in slaagden, was het totaal van 44.2 strafpunten goed voor het brons.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: L’Eperon

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.