Ga naar hoofdinhoud

Mijlpaaldagje voor Remy Bastings

Remy Bastings blikt uiterst tevreden terug op vandaag. Hij verscheen met Vivaldi (v. Gribaldi) aan de start in het ZZ-Zwaar op de tweede selectiewedstrijd in De Mortel en won met hem de eerste proef (68,07%) en werd in de tweede proef zevende. Met zijn zelfgefokte Damoiseaux werd hij negende in de Prix St. Georges en zijn vriendin Ainhoa Prada eindigde als zesde in deze rubriek met Elvis (v. Wynton).

“We zijn alleen al blij met de progressie die we met deze paarden hebben geboekt de afgelopen tijd”, vertelt Remy Bastings blij. “Dat we dan ook nog zulke mooie punten hebben gekregen en ook nog in de prijzen zitten, dat is extra mooi.”

Voorzichtig

Vivaldi heeft jarenlang rustig aan gedaan en sinds een jaar traint Bastings hem weer onder het zadel en dat pakt hij heel goed aan. “Maar nog steeds durf ik niet voluit te rijden hoor. Hij krijgt de tijd. Vivaldi is een heel goed paard, dat heb ik altijd al gevonden, dus gelukkig heeft hij ook niet veel trainingsuren nodig. Ik ben zuinig op hem. Ik vind het geweldig dat hij nu af en toe weer mee kan op concours!”

Progressie

Met Damoiseux, een nakomeling van zijn oude Grand Prix-paard Riverdance die Bastings hij zelf heeft gefokt, werd de ruiter negende in de Prix St. Georges. “Damoiseaux heeft veel tijd gekregen. Ze is nu negen en dit was de tweede keer Prix St. Georges. Het is een paard met veel beweging, maar ze heeft lang moeite gehad met haar evenwicht. Met de punten was ik vandaag ontzettend blij. Het was een foutloze proef, maar ik vond haar zelf nog net niet simpel genoeg in haar evenwicht. Ik moest haar nog wat te veel helpen om alles mooi vloeiend te krijgen”, vertelt Bastings.
Zijn vriendin Ainhoa Prada eindigde in deze rubriek als zevende. Bastings: “Dit was voor hen weer de eerste keer in een jaar tijd ongeveer dat Elvis weer mee ging. Ainhoa reed een heel foutloos proefje, maar Elvis had nog net wat mooier in evenwicht voor haar uit mogen blijven en dan had ze denk ik wel tweede of derde kunnen worden. Echt super leuk hoe de paarden het vandaag hebben gedaan. Daar alleen al zijn we ontzettend blij mee!”

Uitslag subtop De Mortel, 2e selectie.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.