Ga naar hoofdinhoud

Miriam Hollander wint Texelse Grand Prix

Belle Lady Texel (Krack C x Farmer) hier nog onder Lotje Schoots
Het jaarlijkse Texelweekend biedt ruiters uit het hele land een prachtige gelegenheid om een weekend weg te combineren met dressuurwedstrijden. Miriam Hollander won de zwaarste rubrieken van het concours. Met de door haarzelf opgeleide Wilfonia (v. Gribaldi) reed ze zich zelfs naar een prima score van 68,30%.

De leerlinge van Edward Gal ontving zelf een 9 voor haar serie wissels om de pas. De fijne merrie kwam een beetje per toeval op Hollander’s pad. De eigenaren brachten het paard toen het drie jaar was namelijk naar Miriam’s stal in Zwaagwesteinde om haar te laten beleren, maar de amazone was meteen weg van het dier. Er ontstond een samenwerking die tot op de dag van vandaag voortduurt. De combinatie scoort, behalve op de wisselseries, hoge punten met de fijne, losgelaten stap en de mooie passage.

Thuisvoordeel

Normaal gesproken moet Eva van der Linde, eveneens leerlinge van Gal, heel wat kilometers afleggen om op wedstrijd te gaan, maar dat was dit weekend anders. De Texelse startte verschillende paarden, allemaal uit de fokkerij van de familie Van der Linde. De veulens krijgen bij geboorte allemaal het suffix Texel mee, waardoor hun herkomst gemakkelijk te zien is. In de Intermédiaire II reed Van der Linde de merrie Belle Lady Texel (v. Krack C), die eerder door Lotje Schoots werd gereden. Op vrijdag leverde dat nog geen succes op, maar zaterdag reikte de combinatie tot een nette 64,01% en de eerste plaats. Daarmee is de combinatie nu gekwalificeerd om in de zwaarste klasse te starten.

Dark Knight Texel (v. Wynton) liep onder Van der Linde naar de winst in het ZZ-Zwaar. Ze behaalde ruim 68% en was daarmee net een maatje te groot voor de concurrentie. Dirk de Haas, zelf eveneens fanatiek jurylid, pakte de tweede prijs met de zelf gefokte Bernini (v. United). Met een fijne proef behaalden zij een totaal van van 67%. In de tweede ZZ-Zwaarproef moest Van der Linde haar meerdere erkennen in De Haas, hoewel het scoreverschil klein was.

Ook in de Lichte Tour was er sprake van een paard dat zijn roots op het eiland heeft: Cocksdorp Texel won de Intermédiaire I. Onder Lotje Schoots kwam de score tot een keurige 65,66%. Op zaterdag reed de combinatie mee in de kürfinale en wist deze op haar naam te schrijven met ruim 69%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook