Ga naar hoofdinhoud

Nicholas wint kampioenschap zevenjarige eventers

Merel Blom met Rumour has It, hier op het EK Strzegom 2017 Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

De Fransman Astier Nicolas heeft met zijn AES-ruin Alertamalib'or (v. Yarlands Summer Song) het Wereldkampioenschap voor zevenjarige eventingpaarden gewonnen. Merel Blom eindigde met Ceda  (v. Aragorn) op de twaalfde plaats in het eindklassement.

De winnares van het kampioenschap bij de zesjarige paarden, Izzy Taylor, werd tweede met de Iers gefokte Direct Cassino (v. Cassino). Het brons was voor de Nieuwzeelander Andrew Nicholson met Yacabo BK, een CDE ruin van Lacros.

De leider in het tussenklassement, James Avery uit Nieuw-Zeeland, liep maar liefst negen strafpunten op in het springparcours en eindigde uiteindelijk op de zesde plaats.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.
Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook