Ga naar hoofdinhoud

NVWA onderzoekt dood paard in Deurne

Foto: Lonneke Ruesink
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart naar het overlijden van een paard op een boerderij in Deurne. Dit na een melding van Karen Soeters van internetcommunity Animals Today. Volgens haar lag het paard bij een beruchte Deurnese familie die in het verleden is veroordeeld voor dierenmishandeling.

De NVWA kan niet bevestigen dat het inderdaad om dezelfde familie gaat. “Maar het klopt dat we een onderzoek zijn gestart. De doodsoorzaak komt daarbij ook aan de orde. Het is daarna aan de officier van justitie om te beslissen over het vervolg van de zaak”, zegt woordvoerder Lex Benden.

Beruchte familie

Karen Soeters van Animals Today ontving vorige week een foto van een uitgemergeld dood paard, dat in de wei van de beruchte familie zou liggen. Ze maakte daar melding van bij de dierenpolitie en de NVWA.

Ernstige zaak

In een blog schrijft ze dat er tweemaal een inspecteur en een dierenarts het adres hebben bezocht en dat het volgens de NVWA gaat om een zeer ernstige zaak. Soeters schreef vorige maand ook al over de slechte omstandigheden waarin de paarden leefden.

Klik hier voor een foto

Bron: WeekbladVoorDeurne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.